Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

affirmaties

Affirmaties: krachtig en behulpzaam

Je herkent het vast dat je van jezelf vindt dat je regelmatig iets niet goed genoeg doet: je kan niet goed tekenen, je bent te langzaam, je bent niet aardig genoeg voor je omgeving enz. Deze gedachten kunnen erg ondermijnend zijn, bij mij in ieder geval wel. Daarom maak ik affirmaties, positieve gedachten, die ik meerdere malen per dag herhaal (in gedachten). We hebben de neiging om de focus te leggen op wat er NIET goed gaat, terwijl het beter is te kijken wat er wel lukt. Dat gaat heel goed met affirmaties.

Het maken van affirmaties

Een affirmatie is een korte zin, positief gesteld. De inhoud kan en mag je zelf bepalen. Het kan gaan over liefde voor jezelf, zelfrespect, gezondheid, vrede of wat jij op dat moment nodig hebt.

Bij de tekening van de dag besteed ik af en toe aandacht aan zo’n affirmatie. Alles wat je positieve aandacht geeft, groeit namelijk! Geef jezelf een cadeau door een positieve affirmatie voor jezelf te maken. Voorbeelden zijn:

Ik ben goed zoals ik ben
Ik ben sterk
Ik kan het
Ik ben omgeven door liefde
Ik trek liefde aan
Ik geloof in mezelf
Ik kan meer dan ik denk
Het wordt een fijne dag
Ik geniet van de dag
Ik ga vandaag leuke dingen doen
Ik trek geld aan
Ik ben omgeven door positieve energie

Wat is jouw affirmatie vandaag? Maak er een mooie tekening van en hang die goed zichtbaar op een plaats waar je vaak komt, zodat je hem steeds weer in gedachten kan nemen. Merk je het verschil? Vast!

affirmaties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *