blog

Tekenworkshop Engeltje

Speciaal voor mijn nieuwsbrieflezers gaf ik de workshop engeltje tekenen. Wat was het leuk! Grappig dat je zondag een idee krijgt en dan op woensdag met acht mensen een (b)engeltje aan het tekenen bent. En: het lukte. Zelfs degenen die er een hard hoofd in hadden, tekenden een prachtig engeltje. Hier kan je het terugkijken en zelf ook eens proberen.

Het komende jaar staat voor mij in het teken van illustreren en jij kan daaraan meedoen. Voor een vast bedrag per jaar verzorg ik een maandelijkse tekenworkshop en voorzie ik je elke maand van leuke verrassingen. Meer erover kan je hier lezen. Tot en met 30 november zijn de aanbiedingen geldig. Daarna gaat de prijs omhoog. De jaarprijs is nu 79 euro en wordt 1 december verhoogd naar 99 euro. Vanaf 1 januari zijn alle kortingen afgelopen. Ik hoop dat jj je het komende jaar door mij wil laten inspireren. 

De website waarop het cursusmateriaal staat is www.creatievetijd.com

mijn creatief jaar
mijn creatief jaar

Nieuw: mijn creatieve jaar

Maak jij ook voornemens aan het begin van het jaar? Ik wel. Eind 2019 had ik me voorgenomen dat ik in 2020 aan mijn gezondheid zou gaan werken. De laatste restjes depressie tackelen, maar ook mijn conditie op peil brengen. Ik kan wel zeggen dat zeker het tweede punt is gelukt.

In 2021 wil ik vooral gaan illustreren. Ik ben bezig met een boek op maat met mijn illustraties, een tweede boek op maat waaraan ik dit jaar werkte komt (hoop ik) uit en er liggen nog twee illustratieopdrachten op mij te wachten.

Heerlijk. Na mijn opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach weet ik hoe fijn het is om creatief bezig te zijn. Het is rustgevend, ontspannend en grensverleggend, zelfs als je er kort mee bezig bent.

mijn creatief jaar

Doe mee met mijn creatieve jaar

Ik wil je van harte uitnodigen om mee te doen aan mijn creatieve jaar. Voor een kleine maandelijkse vergoeding krijg je vele digitale verrassingen zoals je die ook in mijn winkel kan vinden. En ik geef eens per maand een workshop (van maximaal drie kwartier) die ik deel in de omgeving van de betreffende maand zodat je het terug kan kijken. Je kan vragen stellen, ik vertel over materialen die je kan gebruiken en leg uit hoe het werkt. Ik heb zo veel leuks in petto … dat wil je niet missen! Het is heel laagdrempelig, dus je hoeft niet goed te kunnen tekenen om mee te doen. Het is gewoon ontspannen en fijn!

In een besloten facebookgroep deel ik extra tips.

Gun jezelf extra veel creatieve tijd en doe mee met mijn creatieve jaar. Het is nog even in de aanbieding, omdat ik een en ander aan het opstarten en inregelen ben. Ik verheug me erop, ik hoop dat ik jou kan inspireren en ontspannen met mijn creatieve jaar.

Help!

Help! Wat is het moeilijkste dat je ooit hebt gezegd?

Wat is het moeilijkste dat je ooit hebt gezegd? vroeg de jongen.
Help, zei het paard.

Dit las Kleurrijke schrijfcoach Jolanda Pikkaart vandaag tijdens een webinar voor de kleurrijke schrijfgroep voor uit het boek De jongen, de vos, de mol en het paard

Hoe lastig is dat voor jou, hulp vragen?
Omdat je iets niet weet.
Omdat je niet wilt dat een ander weet dat jij iets niet weet.
Omdat je voor jezelf niet wilt toegeven dat je het niet weet.
Omdat je niet weet dat je het niet weet.
En zo voort.

Help! Ik kan niet meer.

Drie jaar geleden riep ik om hulp. Mijn depressie was zo diep en uitzichtloos geworden dat ik niet meer wist hoe ik eruit kon komen. Ik riep om hulp. Die kwam uiteindelijk. Ik had te lang gewacht met roepen, maar toch was ik net op tijd.

Drie jaar later

Er is veel veranderd. Er werd vastgesteld dat mijn depressie is veroorzaakt door autisme. Ik heb mijn leven onder de loep genomen en bijgesteld waar nodig. Eén van de dingen die ik heb ingevoerd, of liever gezegd, uitgebreid, is tekenen. Ik merk dat ik er blij van word als ik de tijd neem om mijn fantasiewereld aan het papier toe te vertrouwen. Mijn ideale wereld. Met respect voor elkaar en het milieu. Zorgen voor elkaar en de planten/dierenwereld. Een wereld waarin mensen niet alleen genieten van grote en dure cadeaus, maar ook van de kleine verrassingen in het leven. Zoals deze prachtige lucht vanochtend.

Durf jij ‘help’ te roepen?

Ik riep om hulp. Uiteindelijk, na veel te lang wachten. Bijna te lang. Maar ik deed het. Tegenwoordig help ik mezelf. Als ik het even niet meer weet, ga ik tekenen. Ik droedel, voeg lijntjes toe, streepjes, stipjes, net zo lang totdat ik tevreden ben. En duidelijkheid heb over wat mij te doen staat.

Gisteren heb ik een bloemenvaas getekend om tot rust te komen. Mijn zoons hadden toetsweek, de verkiezingen in Amerika, een zieke haan en schoonmoeder … het hakte erin.

De kleurplaat mogen jullie downloaden en inkleuren. Bloemen tellen. Alleen, of samen met je (klein)kinderen, vrienden, familieleden … ook op afstand kan dat heel goed. Lekker warm drankje erbij, kaarsjes aan als je in de avond gaat kleuren, mooi muziekje op de achtergrond en een video-app om dat ontspannen moment te delen met elkaar … heerlijk genieten en ontspannen.

Je kan de kleurplaat hier downloaden. In de kleurplaat veel bloemen, maar ook kaarsjes. Licht. Warmte. Gezelligheid. En natuurlijk onze lieve haantjes.

PS: ben je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Ik stuur elke vrijdag (onder voorbehoud van ziekte en onvoorziene omstandigheden) een leuke verrassing. Schrijf je dus snel in! De eerste verrassing volgt automatisch over drie dagen.