de draak van gaudi tekenen

Het tekenen van de draak van Gaudi

In het kader van de creatieve maand over de tekenen we dit weekend de draak van Gaudi. Hij maakt er diverse. Ik heb ervoor gekozen om de smeedijzeren draak te tekenen. Je vindt veel draken die in Barcelona te vinden op deze pagina en ook die van Gaudi staan erbij.

Stap 1 om de draak van Gaudi te tekenen

Zoek een mooi (en duidelijk) plaatje op.

Stap 2: bestudeer het plaatje

Hoe is de draak opgebouwd? Waar zit de kop, de nek, de poten? Welke versieringen zijn aangebracht? Ik twijfelde een beetje rond de staart, maar denk toch dat het stuk waar ik ‘begin staart’ schreef, een stuk van de poot is. Geeft niks. Als het uiteindelijk maar klopt.

Kijk ook wat voor en achter elkaar zit. De vleugel zit voor de nek, één van de poten zit achter het hoofd en voor de nek.

De draak van Gaudi:

Stap 3: de draak met potlood

Teken de draak schetsmatig met potlood. Begin met de grote lijnen. Probeer de verhoudingen in de gaten te houden.

Breng, als je dat wil, versieringen aan.

Stap 4: zwarte pen

Ben je tevreden over de potloodlijnen? Trek ze dan over met zwarte pen. Begin met de belangrijkste lijnen. Breng later indien gewenst nog versieringen aan. Kijk wat jij mooi vindt. In de kleurplaat heb ik meer details aangebracht dan in de onderstaande tekening.

Stap 4: kleur

Ik heb gekozen voor vier kleuren. Van te voren heb ik deze bij elkaar gelegd om te kijken of de kleuren bij elkaar passen. Kies voor contrasten om diepte aan te geven. Ik koos voor geel, oranje, lichtblauw en donkerblauw. Ik heb de zwart-witte versie ook bewaard, zodat ik het altijd ook met andere kleuren kan proberen.

de tekening van de draak van gaudi  met kleur

Stap 6: omgeving

Ik vond de draak wat zielig op de tekening staan, helemaal alleen en zo kaal. Daarom gaf ik hem wat vrienden en een tuin. Dat maakt het al een stuk vrolijker, vind ik. En ook de draak kijkt veel blijer ;).

Mijn tekencursus

Wil je meedoen aan mijn online tekencursus ‘het creatieve jaar’, of aan de creatieve maand over Miro? Je krijgt workshops, achtergrondinformatie en inspiratie. Indien gewenst krijg je ook extra uitleg.
Bestel jouw maand of jaar dan via de onderstaande link.

Stap 5: ga kleuren

Ben je tevreden over je pentekening? Ga dan kleuren. De oorspronkelijke draak is te vinden op een poort in Barcelona. Hij is gemaakt van smeedijzer. Dan zou je hem in kunnen kleuren met roestbruine tinten. Ik ga dat niet doen. Ik maak hem lekker vrolijk en kleurrijk. Dat resultaat volgt later.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *