Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Online workshop Van Gogh

Hoi allemaal

Ik vind het echt heel leuk dat je hebt gekozen voor deze module over Vincent van Gogh. Ik wens je er veel plezier mee.

Er hoort een facebookgroep bij deze cursus. Daar kan je al je vragen stellen. Doe dat vooral!

Deze module staat in het teken van de kunstenaar Vincent van Gogh. Voor mij is hij bijzonder omdat hij vlakbij mijn woonplaats Breda is geboren en hier veel voetstappen van hem zijn te vinden. Ik houd van zijn schilderstijl en van de onderwerpen die hij weergeeft.

Online workshop van Gogh: de zonnebloemen

Vincent van Gogh in Zundert

Hij is geboren op 30 maart 1853 in Zundert en overleden op 29 juli 1890 in Auvers-sur-Oise, waar hij naast zijn broer Theo begraven is. Op zijn geboortegrond is een museum gevestigd met presentaties over zijn leven en werken. Er is daar ook een wandeling uitgezet door de omgeving van Zundert waar Vincent van Gogh vaak ging lopen met zijn familie. Daar is zijn liefde voor de natuur ontstaan.

Van Gogh Museum Amsterdam

In Nederland zijn twee musea te vinden die veel aandacht besteden aan de kunstenaar Van Gogh. De eerste is het Van Gogh museum in Amsterdam. Daar zijn 200 schilderijen van Van Gogh en zijn ‘af en toe vriend’ Gaugain te vinden, samen met 500 van Vincents’ tekeningen, zijn Japanse prenten en alle 700 brieven van hem en zijn broer Theo. Er hangt onder andere een versie van het bekende schilderij ‘De Aardappeleters’. 

Kröller-Müller Museum

In Otterlo is het Kröller-Müller Museum. Hier hangen schilderijen van meerdere kunstenaars, waaronder een aantal van Vincent van Gogh. Een eerdere versie van het schilderij ‘De aardappeleters’ is er te bewonderen. Leuk om die te vergelijken met de Amsterdamse versie.

Van Gogh in Nuenen

Van Gogh maakte het schilderij ‘De aardappeleters’ in Nuenen, kort na het overlijden van zijn vader. Er is daar een museum dat je kan bezoeken. Ook is er een fietstocht uitgezet.

Voor de openingstijden van de musea kan je het beste de websites raadplegen.

Extra bonus bij deze module: planner

Download de planner hier.

Extra bonusworkshop: klaprozen van Vincent van Gogh

De workshop vind je hier.

Extra bonusworkshop: Starry Night

Extra video’s over Vincent van Gogh

In deze video vertel ik wat meer over het leven en de kunstwerken van Vincent van Gogh.

online workshop Van Gogh