Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Kleine tekenopdrachten mei 2021

Op deze pagina plaats ik leuke tekenopdrachten, elke dag een nieuwe. De overzichtspagina met alle opdrachten vind je hier.

Als je hulp nodig hebt, lees ik het graag in de groep.  Er is geen goed of fout. Doe het lekker hoe jij het wil en plaats jouw uitwerking in de groep. Het gaat om de ontspanning en het ontdekken, niet om het perfecte eindresultaat.  Je kan jouw tekening delen in de groep. 

Veel plezier!

Esther 

Kleine tekenopdrachte: kinderen

Deze week ga ik oefenen met het tekenen van mensen. Als eerste: kinderen. Ik tekende dit meisje. Wat teken jij vandaag?

Vind je het lastig om mensen te tekenen? Kijk dan nog eens naar de workshop over het tekenen van een engeltje.

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: uitspraak

Soms lees je een uitspraak die indruk maakt. Ik vond deze in de flow die gisteren op de deurmat lag. Het lijkt me heerlijk om zo te kunnen leven. Die ga ik onthouden, dacht ik, en maakte er deze tekening bij. Wat lees jij vandaag wat je wilt bewaren?

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: onvoorstelbaar

In je fantasie kan alles. Zoals vissen die voetballen op de zeebodem. Teken vandaag iets dat onvoorstelbaar is. Veel plezier!

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: boshommel

De boshommel is terug in Nederland, las ik. De wat? dacht ik. En ik ging op onderzoek uit. Welk dier vliegt er in jouw tuin (of huis…)? Teken dat vandaag.

Kleine tekenopdrachten: zee

De zee inspireert mij, Ik ben met name dol op vuurtorens, geen idee waarom. Omdat ze veiligheid bieden? Bakens zijn? Verlichting geven? Dus vandaag: teken iets dat met de zee te maken heeft. Veel plezier!

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: rood, geel, blauw

Maak een tekening in de kleuren rood, geel en blauw. Ik liet me inspireren door één van de kunstenaars die het creatief jaar aan de orde komen, Frida Kahlo.

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: (jacht)luipaard

De tekening van vandaag is geïnspireerd door een boek dat ik las. Meer erover lees je hier. Het boek gaat over jezelf durven zijn, maar de opdracht is wat simpeler: teken een (jacht)luipaard of ander savannedier.

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: groei

Door elke dag een kleine tekening te maken, groei je. In je tekenvaardigheden, maar ook in je ontwikkeling. Je gaat meer durven, krijgt meer zelfvertrouwen. Denkt in het begin vast: het wordt niks, en kijk dan toch eens? Zo was het ook met deze tekening. Het begon met een kleine cirkel en werd zo iets moois … teken vandaag groei.

PS: ik gaf net een gratis workshop ‘Van tekening naar kaart’. Je kan je inschrijven voor de gratis cursus. Kost helemaal niks. Dat ter ere van mijn nieuwe, creatieve school. Gaaf he? Lees hier meer over de school.

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: Pinksterbloem

Het is eerste Pinksterdag. Ik tekende de pinksterbloem, die niet eens bloeit met Pinksteren. Hoe dat zit, lees je hier. Gelukkig gaat de zon wel schijnen vandaag. Wat zet jij in het zonnetje in jouw tekening?

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: dansen

Vandaag dans ik, want ik heb leuk nieuws! Mijn creatieve school is geopend. Ik heb al mijn cursussen ondergebracht bij één website zodat ze allemaal hetzelfde uiterlijk hebben en NOG overzichtelijker zijn. Dus vandaag dansen we!

 

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: muziek

Ok, ik geef het toe: ik kijk naar het songfestival. Samen met mijn gezin is het drie avonden ‘feest’: lees commentaar geven en ons verwonderen over wat we horen en zien. Mijn favoriet tot nu toe: Portugal. Vond ik verrassend mooi. De opdracht van vandaag: Een tekening met een liedje.

Maandag geef ik trouwens een gratis miniworkshop over hoe je meer kan doen met jouw tekeningen. Ik leg dan uit hoe je er een digitaal kaartje van kan maken. Je kan er gratis aan meedoen. Geef je wel even op!

 

leuke tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: ochtenddrankje

‘s Avond kan ik me al enorm verheugen op het eerste drankje van de volgende ochtend: mijn koffie, geserveerd op bed. Lekker sterk en zoet (ik weet het, niet al te best, maar goed). Wat is jouw favoriete ochtendrankje? Water? Thee, Cappuccino? Melk? Vandaag tekenen we je ochtenddrankje.

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: medaille

De eerste tekening van mijn derde tekenboekje voor de tekening van de dag: een medaille. Omdat ik het al die dagen heb volgehouden. Ik ben benieuwd wanneer dit boekje vol is. Waarvoor verdien jij een medaille?

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: lapjes

Vandaag tekenen we een dier van stof, dat bestaat uit allemaal kleine lapjes. Ik maakte een vogel, maar je mag uiteraard ook een ander dier tekenen!

kleine tekenopdrachten

Kleine tekenopdrachten: spel

Wat is het laatste gezelschapsspel dat jij speelde? Maak daar een tekening van. Wij hebben op vakantie veel spelletjes gedaan, zoals ballen, kaarten, Catan en Dungeons & Dragons. Ik tekende ganzenbord. Om de nostalgie, want dit vind ik het mooiste speelbord.

kleine tekenopdrachten

Vakantie tekening 9: gedicht

We waren in Zutphen, waar ik op de muur een mooi gedicht las van Mas Papo, een dichter uit Zutphen. Dat inspireerde mij, juist omdat de uitspraak zo waar is. Welke spreuk of gedicht inspireert jou vandaag? ‘Nooit was er een dag als deze’ – Mas Papo Zuthpen.

Vakantie tekening 8: bloemen

In het bos zag ik de bloemen van de bosbes en de gaspeldoorn. Die lijkt op de brem, maar is het niet. Je herkent hem aan de lange, vervelende doorns. Het is een beschermde, zeldzame plant. Welke bloemen heb jij vandaag gezien en wat is het verhaal erbij?

Vakantie tekening 7: vlinder

Wij hebben best mooi weer en zien veel vlinders. Onder andere deze: de dagpauwoog. Een van mijn lievelingsvlinders. Daarom vandaag: teken of verzin een vlinder. Veel plezier!

Vakantie tekening 6: huisjes

Zo veel bijzondere huisjes gezien onderweg. Een oude molen, hooimijt. paddenstoelen, een gebouw dat eerst duidelijk een soort opslag was maar nu woonhuis, een herbestemde kerk … wat voor bijzonder huisje zie jij vandaag?

Vakantie tekening 5: spiegeling

Wat zie je als je in het water kijkt? Mooie bloemen, blaadjes, vogels, maar ook de spiegeling van bomen, takken en blaadjes. Ik tekende witte bloemen die ik nog niet eerder had gezien in het water. Ik ben benieuwd naar jouw tekening van de dag.

vakantie tekening

Vakantie tekening 4: onderweg

Met mijn zoon maakte ik een fietstocht in de buurt. We zagen veel moois, waaronder twee vinken. Een mannetje en een vrouwtje. Onderweg is zo veel moois te zien. Wat zie jij onderweg (naar de winkel, tijdens een autorit, in de tuin, in huis … we zijn de hele dag onderweg).

vakantie tekening mees

 

Vakantie tekening 3: toren

Overal zijn torens te zien. Bij het wandelen zagen wij een paar prachtige torens, onder andere deze van een landgoedkasteeltje. Daarom tekenen we vandaag torens.

Vakantie tekening 2: varkentje

In Deventer zag ik op een luik een kleine versiering met deze twee varkentjes. Dat inspireerde mij bij de nieuwe vakantie tekening: een varkentje. Ik vond dit zo’n grappig plaatje.

Vakantie tekening 1: boerderij

De tekening van de dag komt vanaf de camping, vandaar een vakantie tekening, 10 dagen lang! Hier dag 1: boerderijleven. Omdat die hier zo veel zijn, en nog leuk ook!

 

Kleine tekenopdrachten: knuffel

kleine tekenopdrachten

Het is nog even lastig om in het echt te knuffelen, maar zo mag het wel! Maak vandaag een mooie knuffeltekening en deel die met #tekeningvandedag

Veel plezier!

Kleine tekenopdrachten: zingen

kleine tekenopdrachten

Bij ons in de tuin zitten spechten. Ik vind dat zo’n mooie vogel! Lees hier meer over dit beestje. Als je een beetje oplet, hoor je heel veel verschillende vogelgeluiden. Welke vogel hoor jij regelmatig zingen?

Kleine tekenopdrachten: wijsheid

kleine tekenopdrachten

Wat is wijsheid voor jou? Hoe zou je dat weergeven? Voor mij staat een uil voor wijs. Omdat we allemaal wel wat wijsheid kunnen gebruiken, is dat het thema van de dag.

PS: de nieuwe creatieve maand is van start gegaan, over Rosina Wachtmeister. Je kan je er nog voor aanmelden.

Kleine tekenopdrachten: smily

kleine tekenopdrachten

Maak vandaag een tekening met Smilies/smilys (geen idee hoe je dat meervoudig schrijft).

PS: de nieuwe creatieve maand is van start gegaan, over Rosina WachtmeisterJe kan je er nog voor aanmelden.

Kleine tekenopdrachten: vijf

kleine tekenopdrachten

Deze tekening maakte ik met vijf kleuren. Kies vijf kleuren die jou aanspreken vandaag en het materiaal van je keuze (ik gebruikte stiften) om een tekening te maken. Ik tekende paddenstoelen, bloemen en een vogeltje, geïnspireerd door mijn tuin.

PS: de nieuwe creatieve maand is van start gegaan, over Rosina Wachtmeister. Je kan je er nog voor aanmelden.

Kleine tekenopdrachten: tent

kleine tekenopdrachten

Over een paar dagen ga ik kamperen met mijn jongste zoon. Daar heb ik veel zin in. Wij slapen gewoon in een tent. Dus dat is de opdracht van vandaag. Een tent: circus, wigwam, wat jij maar kan verzinnen. Veel plezier. De kleurplaat kan je hier downloaden en inkleuren, als je dat liever doet!

PS: de nieuwe creatieve maand is van start gegaan, over Rosina Wachtmeister. Je kan je er nog voor aanmelden.

Kleine tekenopdrachten: boss

kleine tekenopdrachten

Soms is het goed voor mij om me dit te realiseren, voordat ik me weer laat meeslepen in weet-ik-veel-welk goed idee. Wat is voor jou een belangrijke reminder?