Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Zomer tekenopdrachten juli 2021

Op deze pagina plaats ik leuke tekenopdrachten, elke dag een nieuwe.
Heb jij behoefte aan meer ontspanning en rust? 
Ben je op zoek naar tekeninspiratie?
Houd je ervan om creatief bezig te zijn en iets te maken?
Heb je potloden, pennen of stiften in huis en iets om op te tekenen (papier, een oude krant, een tijdschrift?)

Doe dan mee met de tekening van de dag. Een leuke creatieve opdracht die je in tien minuten op papier kan hebben. Je zal merken dat het ontspant en je blik verruimt. Veel plezier! O, en je kan deelnemen aan de besloten groep op facebook om vragen te stellen en jouw tekening te delen.

Hier staan alle tekenopdrachten

 

Zomer tekenopdrachten: juli 2021

Krachtplaats
Naar de tekening van 31 juli (klik op plaatje)

Op deze pagina staan alle tekeningen van de dag van juli 2021. 

Voor de tekeningen van 27 juli tm 31 juli: klik op het plaatje voor de pagina met de ‘opdracht’.

Veel plezier!

Esther

Dambord
Naar de tekening van 29 juli (klik op plaatje)
Raam
Naar de tekening van 30 juli (klik op plaatje)
Brug
Naar de tekening van 27 juli 2021
Wegwijzer
Naar de tekening van 28 juli 2021

Zomer tekenopdrachten: indrukwekkend

Het was een indrukwekkende dag gisteren met het overlijden van Peter R de Vries, de overstromingen en het bezoek van zoon en mij aan Archeon, waar we deze prachtige os zagen. Ik maakte hem in potlood, mede door alle gebeurtenissen. De opdracht is: teken iets wat op jou indruk maakt. Het kan van alles zijn: een dier, een gebouw, een woord, een gebaar. Veel plezier!

zomer tekenopdrachten

Zomer tekenopdrachten: zeemeermin

Het regent zo veel op bepaalde plekken in Nederland, dat we zouden willen dat we een zeemeermin-staart hadden. In ieder geval veel sterkte voor iedereen die last heeft van het hoog water. We tekenen een zeemeermin vandaag.

zomer tekenopdrachten

zomer tekenopdrachten: patronen

Vandaag was de online workshop over Klimt. Die maakt veel gebruik van patronen en krullen. Daarom tekenen we vandaag met veel krullen en verrassingen. Maak het lekker vrolijk en kleurrijk, desnoods met goudstift of pen.

zomer tekenopdrachten

zomer tekenopdrachten: tekenplekje

Mijn favoriete tekenplekje is mijn tuinkantoor. Een echte Droomvallei plek tussen het groen en de bloemen. Ik hoop echt zo dat ik dit mooie tuinkantoor binnenkort weer eens kan openstellen voor een leuke workshop … maar voorlopig dromen we even verder. Dus vandaag: teken jouw favoriete tekenplek!

zomer tekenopdrachten

Zomer tekenopdrachten: poster

Op vakantie in Frankrijk, een paar jaar geleden, kwamen we bij toeval terecht in een oude drukkerij. Daar ontwierpen en maakten ze posters, schoolboeken en nog veel meer. Zo mooi! Daarom vandaag de opdracht om een poster te ontwerpen, liefst een nostalgische. Ik liet me inspireren door een oude poster, ik heb er hier wat verzameld ter inspiratie.

zomer tekenopdrachten

Zomer tekenopdrachten: kameleon

Met een lieve vriendin ging ik naar het tuincentrum, waar op het behang een prachtige kameleon te vinden was. Ze passen zich aan aan de omgeving en kunnen veel mooie kleuren hebben. Daarom tekenen we vandaag de kameleon, of een hagedis, gekko, enz. Veel plezier!

zomer tekenopdrachten

Zomertekeningen: nieuw

Ik maakte deze tekening met inkt en pen. Voor het eerst, moest zelfs advies vragen aan mijn zoon (het kwam uit zijn schooltekendoos). Daarom vandaag: Maak een tekening met een materiaal dat je nog nooit eerder hebt gebruikt. Het mag mislukken. Als je dat te lastig vindt: teken een kat of kitten ;).

zomer tekenopdrachten

zomertekening van de dag: bloemen

Op verzoek gaf ik gisteren wat meer uitleg over het tekenen van bloemen. Je vindt de video, van zeven minuten, hier. Het thema van de dag was dus makkelijk, we oefenen nog even verder. Want van bloemen heb je nooit genoeg. Toch?

zomer tekenopdrachten

zomertekening van de dag: zacht

Vandaag zijn we zacht, voor jezelf én voor een ander. Maak een zachte tekening, bijvoorbeeld door het gebruik van zachte kleuren of zachte materialen zoals krijt of pastel. Ik gebruikte pastelstiften.

zomer tekenopdrachten

Zomertekening van de dag: affirmatie

Vandaag maken we weer eens een affirmatie, zodat je weer een mooie spreuk toe kan voegen aan je setje. Zo worden het er steeds meer! Hier leg ik uit hoe je zo’n zin maakt. Het is zo krachtig, probeer het vooral uit! En herhaal de zin regelmatig.

zomer tekenopdrachten juli 2021 (7)

Zomer tekenopdrachten: knuffel

Omdat we het allemaal wel eens nodig hebben, tekenen we vandaag een knuffel. Aan wie geef jij hem (digitaal) cadeau? Ik aan jullie, omdat jullie altijd zo blij zijn met weer een nieuwe tekening van de dag, die ik met veel plezier voor jullie verzin.

zomer tekenopdrachten

Zomer tekenopdrachten: chocola

Bij mijn kunstuitje bezochten we de Zaanse Schans én de tentoonstelling daarbij, met veel plaatjes van Verkade. Ik schreef er een blogje over. Vandaar de opdracht van vandaag: teken iets met chocola. Chocolademelk, een plaatje van verkade, een reep … verzin het maar! Ik ben benieuwd!

zomer tekenopdrachten

Zomer tekenopdrachten: groen

Gisteren zat ik in een theetuin met een prachtig, groen uitzicht. Daarom vandaag de tekening van de dag met als thema Groen. Je kan de kleurplaat (met de Groene Zaanse Huisjes) hier downloaden. Daar lees je ook meer over de huisjes en de dag waarop ik dit maakte.

Zomer tekenopdrachten: patroon

03-07-2021: We tekenen bij de pannenkoekenboerderij een pauw. Daarom de opdracht van vandaag: een dier met patronen. Stippen, strepen, blokjes, kies maar!

Zomertekeningen: tegeltje

02-07-2021: In het rijksmuseum is veel te zien: schilderijen, borden, vazen en tegeltjes. Ontwerp vandaag je eigen tegeltje. Kies zelf of je er 1 maakt of meer.

Zomer tekenopdrachten: koffer

01-07-2021: Ik ga op reis en ik neem mee… tekenspullen, kleding, tandenborstel. Veel meer niet. Ik ga een paar dagen op kunstreis, naar het Rijksmuseum én naar het Cobra museum. Veel zin in, mijn koffer is gepakt! Daarom tekenen we een koffer of reistas. Veel plezier!

zomer tekenopdrachten