Creatieve tijd voor jezelf

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten juni 2021

Op deze pagina plaats ik leuke tekenopdrachten, elke dag een nieuwe.
Heb jij behoefte aan meer ontspanning en rust? 
Ben je op zoek naar tekeninspiratie?
Houd je ervan om creatief bezig te zijn en iets te maken?
Heb je potloden, pennen of stiften in huis en iets om op te tekenen (papier, een oude krant, een tijdschrift?)

Doe dan mee met de tekening van de dag. Een leuke creatieve opdracht die je in tien minuten op papier kan hebben. Je zal merken dat het ontspant en je blik verruimt. Veel plezier! O, en je kan deelnemen aan de besloten groep op facebook om vragen te stellen en jouw tekening te delen.

Hier staan alle tekenopdrachten

 

Fijne tekenopdrachten: juni 2021

Fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: zeevogel

Als ik mijn foto’s van Texel binnenhaal, zie ik ook veel foto’s van meeuwen, waaronder de zilvermeeuw en de kokmeeuw. Daarom vandaag: teken een zeevogel. Ik koos voor de zilvermeeuw.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: thuis

Home is … waar de haantjes zijn, voor mij tenminste. En waar de katten zijn, en m’n gezin. Sinds ik terug ben van Texel wandelen de haantjes overal achter me aan. De hele tijd hoor ik het getrippel van de pootjes, zo lief!

Waar ben jij thuis? Wat maakt jouw thuis? Teken dat vandaag!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: feest

We proberen van elke dag een feestje te maken. Het valt lang niet altijd mee, want ook in ons leven gebeurt er veel, maar nu is het groot feest. Oudste zoon heeft zijn diploma gehaald. Hoezo blij?
Wat vier jij vandaag? Groot of klein? Of maak je een mooie felicitatiekaart voor alle geslaagden? Een kaartje om de herkansers ed te steunen?
Veel plezier!

Fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: legende

Dit zijn geen stenen, maar aardmannetjes, in ieder geval ’s nachts. Hier op Texel is dat een legende, die van de Sommeltjes. Op meerdere plekken zijn ze te vinden.
Welke legende gaat in jouw regio rond? Maak daar een tekening van.

Fijne tekenopdrachten: monument

Natuurlijk een bezoek gebracht aan de vuurtoren op texel, alleen van buiten, dat wel, want het was er best druk. Dus vandaag tekenen we een monument dat bij jou in de omgeving staat. Doe maar wat leuks!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: schuilen

Op Texel staan kleine schuurtjes, aan een kant een punt en aan de andere kant recht: schapenboets. Ze staan met de ronde kant naar de wind. In de schuurtjes wordt hooi en voer voor de schapen opgeslagen. Ik vind ze zo leuk! Daarom vandaag het thema ‘Schuilen’.  Waar schuil jij voor de wind, regen, zon of wat dan ook? 

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: ijsje

Bij mijn fietstocht (samen met een medeschrijver) op Texel kwam ik uit op het noordzeestrand bij De Koog. Ik at een ijsje, niet zoals deze, slechts één bolletje, maar zo heerlijk! Daarom vandaag: teken een ijsje.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: vleugels

Een fietstochtje gemaakt op Texel, waarbij ik hoopte dat ik een kiviet zou zien, want dat vind ik leuke vogels. En jawel! Er vloog er een. De mooie vleugels verraste mij. Dus vandaag is het thema: vleugels. Wat geeft jou vleugels?

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: op de toren

Op het moment zit ik op Texel met vijf fijne vrouwen voor een schrijfweek van Jolanda Pikkaart. Natuurlijk mis ik mijn mannen (incl hanen en kater)  en Roosje. Gelukkig kom ik hier ook haantjes tegen. Wat staat er bij jou op de toren in de buurt? Of wat zou jij er graag op willen zien? Maak dan zelf een mooi ontwerp! Dit kwam ik tegen bij mijn fietstocht op een toren hier in  de buurt.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: Waterlelie

De nieuwe creatieve maand gaat over de kunstenaar Monet. Hij had een prachtige tuin, met vijver. Daarin veel waterlelies. Die tekenen we vandaag. Veel plezier!

fijne tekenopdrachten

fijne tekenopdrachten: dieren

Voor veel mensen zijn dieren belangrijk. Daarom tekenen we vandaag mens en dier.

Veel plezier!

Ik schreef een inspirerend blogje over Monet, één van de kunstenaars van het creatieve jaar. Dat vind je hier.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: Hoedjes

Vandaag tekenen we hoedjes. Ik heb me laten inspireren door één van mijn favoriete kunstenaars, Hundertwasser. Hier zie je het schilderij dat ik als voorbeeld heb gebruikt.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: van achteren

Mensen tekenen is best lastig. Daarom tekenen we ze vandaag van achteren.

Let op de juiste vormen en verhoudingen, als het lukt!

Veel plezier!

fijne tekenopdrachten
Scroll naar top