Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Fijne tekenopdrachten juni 2021

Op deze pagina plaats ik leuke tekenopdrachten, elke dag een nieuwe.
Heb jij behoefte aan meer ontspanning en rust? 
Ben je op zoek naar tekeninspiratie?
Houd je ervan om creatief bezig te zijn en iets te maken?
Heb je potloden, pennen of stiften in huis en iets om op te tekenen (papier, een oude krant, een tijdschrift?)

Doe dan mee met de tekening van de dag. Een leuke creatieve opdracht die je in tien minuten op papier kan hebben. Je zal merken dat het ontspant en je blik verruimt. Veel plezier! O, en je kan deelnemen aan de besloten groep op facebook om vragen te stellen en jouw tekening te delen.

Hier staan alle tekenopdrachten

 

Fijne tekenopdrachten: juni 2021

Fijne tekenopdrachten: oerwoud

Teken vandaag een oerwoud, of iets dat daar mee te maken heeft: een plant, een dier of allebei. Veel plezier!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: quote

Er komt een creatieve maand aan over de kunstenaar Frieda Kahlo. Deze spreuk is van haar, en die spreekt mij erg aan. Kies jij ook een mooie spreuk om uit te werken?

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: Trein

Vandaag tekenen we een treintje. Je mag zelf kiezen wat voor soort trein. Veel plezier!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: muziekinstrument

Teken vandaag een muziekinstrument waar je veel van houdt. Ik koos de viool, die ik met name in orkesten mooi vind.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: sprookjesfiguur

Vandaag tekenen we een sprookjesfiguur: een dwerg, elf, prinses, heks of de gelaarsde kat bijvoorbeeld. Kies jij maar!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: regenboog

Ineens had ik zin om regenbogen te tekenen. Geen idee waarom. Daarom vandaag: maak een tekening met regenbogen.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: patronen

Na een drukke werkdag had ik behoefte aan ontspanning. Ik zocht een rustgevende tekening van de dag: patronen verzinnen. Ik maakte een raster van 25 hokjes (minder mag ook) en plaatste in elk hokje een ander patroon. Hoe ziet jouw patroon eruit?

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: egel

Bij een zoekopdracht in Google zag ik een lieve egel die zij daarbij geplaatst hadden om het begin van de zomer te vieren. Die inspireerde mij tot deze tekening. Extra bijzonder was de egel die in het gras zat toen ik onderweg was naar de brievenbus. Hij bleef gewoon zitten toen ik heel dichtbij kwam, zo geweldig!

En mijn boek Carrousel bleek in de Thrillergids te staan als een van de beste vrouwenthrillers van het afgelopen jaar. Daarom is het feest!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: kaartje

Ik stuur jullie een kaartje uit Parijs. Waar vandaag sturen jullie mij een kaartje?
Ik ben benieuwd!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: nest

Veel jonge vogeltjes hier in de tuin, dus vandaag tekenen we een nest. Deze tekening van mij maakt deel uit van een grotere tekening, maar die blijft nog even een verrassing! Veel tekenplezier vandaag!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: grapje

Maak vandaag een tekening met een grapje erin verwerkt. Het mag iets kleins zijn, zoals mijn grapje.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: relaxen

Een hangmat aan het strand of in de tuin, met een boek op het balkon, koffie in het café op de hoek … maak vandaag een relaxte tekening. Veel plezier!

PS: de volgende creatieve maand gaat over Gustav Klimt. Je kan je nu aanmelden zodat je mee kan doen aan de live online workshop. Als je je na de workshop aanmeldt, krijg je toegang tot de replay.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: koe

Mijn favoriete koeiensoort is de Schotse Hooglander. Zo mooi en ruig zijn ze met die haren en grote horens. Op twee staat de Lakenvelder. Er zijn zo veel soorten! Wat is jouw favoriete koeienras?

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: molen

Bij de workshop over de kunstenaar Monet maakten we met acrylverf een schilderij met een bollenveld en een molen. In de avond heb ik hem nog een keer gemaakt, met stift. Het is heel anders geworden dan het origineel, maar dat geeft niks. We laten ons inspireren en dat is fijn. Zie hier beide versies. De opdracht van vandaag: teken een molen. Kies zelf welke of wat voor soort molen: windmolen, koffiemolen, snijbonenmolen, wasmolen …. Veel plezier!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: bloemen

Samen met zoon (net geslaagd, hoera, dus vrij) liep ik naar de viskraam voor kibbelingen. We waren te vroeg, het vet was nog niet heet. Dan maar bloemen gekocht voor op het terras. Spaanse Margrieten in een zonnig oranje kleur. Daarom vandaag: teken bloemen die in je tuin, op je terras of balkon óf bij de buren staan. Deze tekening vrolijkte mij erg op, ik denk door de kleuren. Ik hoop dat het voor jou ook een positief effect heeft om deze fijne tekenopdrachten te maken. Ik lees het graag in onze fijne groep!

PS: ik maakte deze tekening met viltstift, verschillende laagjes over elkaar. Mooi effect, vind ik zelf.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: speelkaart

Speelkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Ik maakte een kaart voor de hartenvrouw. Hoe ziet jouw hartenvrouwkaart eruit?

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: fruit

De kersenboom heeft kersen! Rode, groene en gele. Daarom tekenen we vandaag zomerfruit. Aardbeien, pruimen, bananen … lekker genieten!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: zeevogel

Als ik mijn foto’s van Texel binnenhaal, zie ik ook veel foto’s van meeuwen, waaronder de zilvermeeuw en de kokmeeuw. Daarom vandaag: teken een zeevogel. Ik koos voor de zilvermeeuw.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: thuis

Home is … waar de haantjes zijn, voor mij tenminste. En waar de katten zijn, en m’n gezin. Sinds ik terug ben van Texel wandelen de haantjes overal achter me aan. De hele tijd hoor ik het getrippel van de pootjes, zo lief!

Waar ben jij thuis? Wat maakt jouw thuis? Teken dat vandaag!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: feest

We proberen van elke dag een feestje te maken. Het valt lang niet altijd mee, want ook in ons leven gebeurt er veel, maar nu is het groot feest. Oudste zoon heeft zijn diploma gehaald. Hoezo blij?
Wat vier jij vandaag? Groot of klein? Of maak je een mooie felicitatiekaart voor alle geslaagden? Een kaartje om de herkansers ed te steunen?
Veel plezier!

Fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: legende

Dit zijn geen stenen, maar aardmannetjes, in ieder geval ‘s nachts. Hier op Texel is dat een legende, die van de Sommeltjes. Op meerdere plekken zijn ze te vinden.
Welke legende gaat in jouw regio rond? Maak daar een tekening van.

Fijne tekenopdrachten: monument

Natuurlijk een bezoek gebracht aan de vuurtoren op texel, alleen van buiten, dat wel, want het was er best druk. Dus vandaag tekenen we een monument dat bij jou in de omgeving staat. Doe maar wat leuks!

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: schuilen

Op Texel staan kleine schuurtjes, aan een kant een punt en aan de andere kant recht: schapenboets. Ze staan met de ronde kant naar de wind. In de schuurtjes wordt hooi en voer voor de schapen opgeslagen. Ik vind ze zo leuk! Daarom vandaag het thema ‘Schuilen’.  Waar schuil jij voor de wind, regen, zon of wat dan ook? 

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: ijsje

Bij mijn fietstocht (samen met een medeschrijver) op Texel kwam ik uit op het noordzeestrand bij De Koog. Ik at een ijsje, niet zoals deze, slechts één bolletje, maar zo heerlijk! Daarom vandaag: teken een ijsje.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: vleugels

Een fietstochtje gemaakt op Texel, waarbij ik hoopte dat ik een kiviet zou zien, want dat vind ik leuke vogels. En jawel! Er vloog er een. De mooie vleugels verraste mij. Dus vandaag is het thema: vleugels. Wat geeft jou vleugels?

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: op de toren

Op het moment zit ik op Texel met vijf fijne vrouwen voor een schrijfweek van Jolanda Pikkaart. Natuurlijk mis ik mijn mannen (incl hanen en kater)  en Roosje. Gelukkig kom ik hier ook haantjes tegen. Wat staat er bij jou op de toren in de buurt? Of wat zou jij er graag op willen zien? Maak dan zelf een mooi ontwerp! Dit kwam ik tegen bij mijn fietstocht op een toren hier in  de buurt.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: Waterlelie

De nieuwe creatieve maand gaat over de kunstenaar Monet. Hij had een prachtige tuin, met vijver. Daarin veel waterlelies. Die tekenen we vandaag. Veel plezier!

fijne tekenopdrachten

fijne tekenopdrachten: dieren

Voor veel mensen zijn dieren belangrijk. Daarom tekenen we vandaag mens en dier.

Veel plezier!

Ik schreef een inspirerend blogje over Monet, één van de kunstenaars van het creatieve jaar. Dat vind je hier.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: Hoedjes

Vandaag tekenen we hoedjes. Ik heb me laten inspireren door één van mijn favoriete kunstenaars, Hundertwasser. Hier zie je het schilderij dat ik als voorbeeld heb gebruikt.

fijne tekenopdrachten

Fijne tekenopdrachten: van achteren

Mensen tekenen is best lastig. Daarom tekenen we ze vandaag van achteren.

Let op de juiste vormen en verhoudingen, als het lukt!

Veel plezier!

fijne tekenopdrachten