Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Tekencursus techniek: hoe kan je beter leren tekenen?

Nieuw: Tekencursus techniek: hoe kan je beter leren tekenen? De deelnemers aan mijn creatieve jaar, de eerste cursus van mijn creatieve school hebben er nu bijna een jaar op zitten. We lieten ons door diverse kunstenaars inspireren zoals Hundertwasser, Van Gogh en Matisse. We maakten online reizen naar de plaatsen waar zij leefden en werkten en maakten kunstwerken in hun stijl.

Tekenen en schilderen is ontspannend en rustgevend. Ook voor het werken aan de oefeningen in de tekencursus techniek geldt dat, bijvoorbeeld door de herhaling van de opdrachten. Maar de cursus biedt meer.

Tekencursus techniek: hoe kan je beter leren tekenen?

Voor iedereen die graag wat beter wil leren tekenen, heb ik nu een nieuwe cursus, namelijk de Tekencursus techniek: hoe kan je beter leren tekenen? Deze cursus is heel geschikt voor beginnende kunstenaars, klein en groot, die wat meer willen leren van de achtergronden bij het tekenen.

Door het volgen van de workshop en het uitvoeren van de oefeningen leer je meer over het tekenen en kan je je vaardigheden verbeteren. Het gaat niet vanzelf. Oefenen is belangrijk, Daarom krijg je elke maand oefeningen om beter ge worden.

Tekencursus techniek: hoe kan je beter leren tekenen?

De tekencursus bestaat uit zes modules.

Cursisten kunnen hieronder inloggen om naar de pagina’s te gaan:

Module 1: potlood, het gewone tekenpotlood. Hoe kan je het toepassen in de opbouw van een tekening?
Module 2: kleur, pastelkrijt en waterverf
Module 3: perspectief tekenen
Module 4: acrylverf toepassen
Module 5: bloemen tekenen
Module 6: wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Mijn jarenlange ervaring bij het illustreren, tekenen en het verzorgen van onderwijs en workshops gebruik ik om jou beter te maken in tekenen.
Elke module bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

  • het werkboek vol uitleg, tips en oefeningen
  • de workshop waarin we samen werken aan een tekening
  • de facebookgroep waarin je vragen kan stellen en waarin je op weg wordt geholpen als je dat nodig hebt. Ik ben daar regelmatig aanwezig om je te voorzien van nieuwe tips en video’s.
Tekencursus techniek: hoe kan je beter leren tekenen?

Wat vinden de deelnemers?

Alhoewel de cursus net van start is gegaan, zijn de eerste deelnemers erg enthousiast.

Marijke zegt bijvoorbeeld: Wat ziet dit er geweldig uit! Wel even slikken, maar ook heel motiverend.

Wanneer begint de cursus?

De cursus is gestart op 1 september 2021, maar de toegang tot de cursusruimte is en blijft open. Je kan dus al beginnen of aansluiten wanneer je dat wilt, want je krijgt de replay van de workshops die al geweest zijn en kan altijd vragen stellen in de facebookgroep, mocht je dat willen. Je hebt en houdt toegang tot de cursusomgeving in teachable zolang ik die laat bestaan.

Daar plaats ik ook allerlei extra video’s en verrassingen. Als je je later inschrijft, krijg je toegang tot de replay van de workshop. Uiteraard kan je wel nog altijd je vragen stellen in de facebookgroep, zodat ook jij met je vragen en problemen (indien van toepassing 😉 ) wordt geholpen.

Doe jij ook mee?

Schrijf je in voor de tekencursus techniek en vergroot jouw tekenvaardigheden. Gun jezelf de vele voordelen van creatief zijn. Het is ontspannend, rustgevend en grensverleggend.