buiten je comfortzone: 8 voordelen.

Doe iets buiten je comfortzone: 8 voordelen

Een vraag van mijn kinderen inspireerde mij bij het schrijven van het blogje buiten je comfortzone: 8 voordelen. Ze vroegen namelijk of ik meewilde naar Walibi. De achtbanen van de Efteling kenden ze nu wel, ze wilden wel weer eens iets nieuws. Ik kan je wel vertellen: ik niet. Ik ben dol op de Efteling. Als kind ben ik erdoor betoverd en die duurt nog altijd voort. Een achtbaan vind ik best leuk, op z’n tijd, maar tegen die van Walibi zag ik als een huis op. Ver buiten mijn comfortzone, dus.

Jongste zoon zei thuis al dat hij zeker in de zwart-gele achtbaan wilde gaan. Met mij. Ik zocht hem op en het koude zweet brak me uit. Ik kijk wel even, zei ik voorzichtig tegen zoon.

Het was niet makkelijk om er heen te gaan, mede door ons autisme. Een onbekend pretpark, onbekende attracties, ver rijden, de coronamaatregelen, zou dat wel goed gaan? Het had heel wat voeten in de aarde maar: we gingen. En we hadden een geweldige dag. Natuurlijk ging ik met knikkende knieën in elke nieuwe achtbaan, maar sprak mezelf moed in. Het is maar een minuutje, dat is zo voorbij.

En ook deze regel schoot steeds door mijn hoofd: Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest. Je kent hem vast wel. Ik heb nooit zin om me bang te laten maken, voor wat dan ook. Alhoewel er ook een soort bungy jump was waar ze met geen 1000 paarden in konden krijgen. Ook ik heb mijn grenzen. En dat is goed.

buiten je comfortzone: 8 voordelen

Doe iets buiten je comfortzone: 8 voordelen.

Wanneer je je comfortzone verlaat, kunnen er duizelingwekkende dingen gebeuren als je de achtbanen in een pretpark bezoekt. maar er zijn veel meer dingen die je buiten je comfortzone kan doen. Het werkt het beste als je iets probeert wat je lastig vindt. Ik heb het veel meegemaakt in het kleine jaar dat mijn creatieve school bestaat. Iemand durft zich niet in te schrijven, omdat ze vinden dat ze niet kunnen tekenen of schilderen. Als ze het uiteindelijk toch doen, levert het zo veel op!

Dat inspireerde mij uiteindelijk bij het schrijven van dit blogje: buiten je comfortzone: 8 voordelen.


In plaats van  dat het leven dag na dag hetzelfde blijft, verandert en breidt het zich uit. Hoe meer je het laat uitdijen, hoe bevredigender het leven zal zijn. Hier zijn slechts een paar van de vele voordelen van het uitrekken van je comfortzone:

  1. Je wordt veerkrachtiger –  het leven is niet perfect (helaas). Het zit vol harde klappen, ik kan daar uitgebreid over meepraten (maar dat doe ik niet). Neergeslagen worden  en weer opstaan is essentieel voor het ervaren van een succesvol leven.
    De beproevingen en beproevingen die je ervaart, helpen je veerkrachtiger te worden. Als je veerkrachtig bent, kan je makkelijker vallen, opstaan, je kleren afschudden en doorgaan. En desnoods van richting veranderen wanneer dat nodig is.
  • Je krijgt meer gedaan – Als je je bijeen kan pakken en verder kunt gaan, kun je zoveel productiever worden. Je staat niet toe dat problemen je ervan weerhouden je doelen te bereiken.  Echt zo belangrijk!
  • Je creativiteit zal toenemen –  De comfortzone is waar creativiteit muf wordt. Wanneer je uit je comfortzone stapt, begin je nieuwe dingen te ervaren die je creativiteit zullen stimuleren op manieren die je nog niet eens  kent. Je hebt nog  veel  meer  middelen om je creativiteit de vrije loop te laten. Doe bijvoorbeeld eens mee aan de tekening van de dag en ervaar het zelf!
  • Uw kennis zal uitbreiden –  Naarmate u uw comfortzone uitbreidt, zal uw kennis ookuitbreiden. Het verlaten van je comfortzone gaat niet over van een klif springen zonder het risico te beperken.  In plaats daarvan geeft het je de mogelijkheid om te leren en onderzoek te doen naar de keuzes die je wilt maken en de dingen die je  wilt proberen.
  • Je wordt zelfverzekerder –  Je zelfvertrouwen krijgt een boost elke keer dat je je comfortzone verlaat. De  ervaring die je hebt tijdens het uitbreiden van je comfortzone maakt het volgende dat je wilt proberen nog gemakkelijker. De eerste achtbaan was het lastigste, daarna ging het steeds beter ;).
  • Je zult groeien als een persoon –  Het aangaan van je angsten verandert je kern. Die verandering slaat zich op als groei voor jou en zal ook geweldig voelen omdat je jezelf op een dieper niveau leert kennen . Weten wie je bent, is essentieel om de juiste doelen voor je te kiezen en ze elke keer te bereiken.
  • Je focus toenemen – wanneer je je comfortzone verlaat, zul je je in lange tijd levendiger voelen dan je hebt, omdat het allemaal nieuw is. De dingen die je hoort, ziet, ruikt en voelt, zullen voor jou veel duidelijker zijn als je je concentreert op mindful zijn en op in het heden leven.
  • Je hebt meer kans van slagen –  Wanneer je je comfortzone uitbreidt, houd je alles in  perspectief, zodat je realistische doelen stelt en realistische plannen maakt om ze te bereiken. Door dit te doen, kun je slagen in alles wat je doet.

Wanneer je comfortzone uitbreidt, word je zoveel slimmer, veerkrachtiger en in staat om zoveel meer bereikt te krijgen. Het ene bouwt voort op het andere, waardoor je naar eigen goeddunken meer kunt bereiken. Je leer jezelf op een meer diepgaande manier kennen en realiseert je dat je de volledige controle over je leven hebt, zodat je een meer vervuld en gelukkiger leven leidt.

buiten je comfortzone: 8 voordelen.

Waar liggen jouw grenzen en welk klein stapje ga jij maken om je grenzen op te schuiven tot buiten je comfortzone? ook hier geldt weer dat kleine stapjes zetten belangrijker zijn dan wachten totdat je genoeg moed hebt verzameld voor een grote stap! Je hoeft niet meteen in een achtbaan, net zoals ik, maar een klein iets dat je lastig vindt toch aangaan is best goed!

Gratis verrassing: poster

Ik maakte deze poster om uit te printen als reminder voor het kleine stapje dat je vandaag kan zetten. Print hem uit, hang hem boven je buro of plak hem in je agenda! Om je altijd te herinneren aan dit blogje, buiten je comfortzone: 8 voordelen.

Dat inspireerde mij uiteindelijk bij het schrijven van dit blogje: buiten je comfortzone: 8 voordelen.

Verrassing voor de nieuwsbrieflezers

De extra verrassing voor de nieuwsbrieflezers vind je hier. Het wachtwoord staat in de meest recente nieuwsbrief.

Nog niet ingeschreven?

Ja, ik schrijf me in voor de leukste tips en verrassingen!

Schrijf je in voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Regelmatig verstuur ik een e-mail vol tips en gratis verrassingen. Schrijf je snel in!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *