Creatieve cursus kunst ontdekken

Creatieve cursus kunst ontdekken: inspirerend jaar 2

Vorig jaar begon ik mijn creatieve jaar en die mondde uit in de creatieve cursus kunst ontdekken. Wat was het een mooi jaar, met vele kleurrijke verrassingen en uitdagingen.

Het blijft bijzonder dat zo veel cursisten met mij mee hebben gedaan, en de ontdekkingstocht naar Kunst in jezelf en de buitenwereld aandurfden. Want dat bleek het te zijn. Zo veel reacties kreeg ik van te voren: het lijkt me leuk, maar ik kan niet tekenen dus ik doe niet mee.

Jolanda schreef er een blogje over. Dat ze door mijn enthousiasme toch mee heeft gedaan en er letterlijk een wereld voor haar is open gegaan. De wereld van het tekenen. Een wereld die ze niet meer wil missen. Omdat het ontspant. Rust geeft. Grenzen verlegt.
Jolanda heeft het ervaren. Mijn cursisten ervaren het, keer op keer. Ook de mensen die al ervaring hebben met tekenen en schilderen leren veel bij.

Het gekke is dat zo veel mensen zeggen dat ze niet kunnen tekenen. Vaak heeft dat ermee te maken dat iemand vroeger dat tegen hen heeft gezegd, bv op de kleuterschool. Dat blijft hangen en daardoor durven ze niet meer. Zo jammer! Want iedereen kan tekenen. Misschien niet zo als Vincent van Gogh of Anton Pieck, maar dat hoeft ook niet. Het doel van tekenen zoals ik het toepas is ontspanning, rustgeven, het vinden van je eigen stijl. Dus ….

Wat ik wil bereiken met de cursus

Voor mij heeft de cursus verschillende doelen

 • laten ervaren hoe fijn het is om te schilderen en te tekenen
 • je laten ervaren hoe het is als je creativiteit een vaste plaats in je leven geeft, hoe klein ook
 • de cursisten te leren om beter te kijken
 • de wereld een beetje mooier en kleurrijker maken
 • kunstenaars en kunst laten ontdekken
 • inspireren en motiveren
 • ontspannen en uitdagen
 • vrolijkheid en blijdschap verspreiden
 • je leren de perfectie lost te laten en om te gaan met de omstandigheden

Dit zijn de ervaringen van deelnemers.

Creatieve cursus kunst ontdekken

Creatieve cursus kunst ontdekken

Binnenkort start het tweede jaar van mijn creatieve cursus, kunst ontdekken. Het hele eerste jaar staat klaar voor de cursisten die ermee aan de gang willen. De workshops zijn opgenomen, de blogjes geschreven en het bonusmateriaal geupload. Natuurlijk begeleid ik ook de nieuwe deelnemers in de bijbehorende facebookgroep. Die blijft open voor hulp, feedback, vragen en verrassingsworkshopjes.

Je ontdekt kunstenaars, leert ze kennen en maakt zelf een kunstwerk geïnspireerd door die kunstenaars.

Het is een feest om mee te doen aan de cursus. Laagdrempelig, inspirerend. Schrijf je nu snel in. Heb je een kortingscode, bijvoorbeeld die uit de nieuwsbrief? Vul die dan in bij het afrekenen!

Creatieve cursus kunst ontdekken
Creatieve cursus kunst ontdekken

Wat je kan doen met de tekeningen

Als je tekeningen of schilderijen hebt gemaakt, kan je er verschillende dingen mee doen:

 • een kaart of een kerstkaart maken
 • aan de muur hangen
 • inlijsten en cadeau geven
 • cadeaulabels maken
 • gebruiken om inpakpapier mee te maken
 • gebruiken om briefpapier mee te maken
 • en nog veel meer. Wat doe jij met jouw kunstwerken?
 • In ieder geval kan je hier wat labels downloaden die ik heb gemaakt met mijn tekeningen die ik maakte voor de tekening van de dag of voor de creatieve cursus kunst ontdekken.

Verrassing voor de nieuwsbrieflezers

De nieuwsbrieflezers krijgen een extra verrassing. Die staat hier. Gebruik het codewoord dat is gegeven in de laatste versie van de nieuwsbrief.

Ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe het dan snel! Je ontvangt dan ongeveer een nieuwsbrief per week, tenzij ik belangrijke leuke tips heb die ik graag snel met je wil delen.

Veel creatief plezier met de creatieve cursus kunst ontdekken en met mijn andere cursussen.


Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *