Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

de betekenis van de kleur oranje

De betekenis van de kleur oranje

Oranje wordt samengesteld uit de primaire kleuren geel en rood, maar wat is de betekenis van de kleur oranje? De naam komt van het Perzische Naranja, wat sinaasappel betekent. In de natuur komt deze kleur voor in de herfstblaadjes en de ondergaande zon, in bloemen, vlinders en pompoenen en ga zo maar door. Ook is ons koningshuis is er bekend om. De grootste rivier in Afrika is de Oranjerivier, omdat het water vaak die kleur heeft. In Frankrijk heet een stad Orange. Daar gaan we het bij het creatieve jaar nog over hebben, omdat Vincent van Gogh daar in de buurt heeft gewoond en hij is de kunstenaar van de maand januari 2021.

De betekenis van de kleur oranje

Bij de tekening van de dag besteden we aandacht aan de kleur oranje. Het is een secundaire kleur, opgebouwd uit het mengen van de primaire kleuren geel en rood. Het is de kleur van de creativiteit. Het staat voor warmte, vriendschap en sociale vaardigheden, voor verbinding en openheid. Negatieve eigenschappen zijn ijdelheid, eerzucht en opschepperij.

De kleur oranje

Deze kleur vergoot de zuurstoftoevoer naar de hersenen. Het heeft een verfrissend effect. Het staat voor kracht en uithoudingsvermogen.

Ben je op zoek naar tekeninspiratie? Doe dan mee aan het creatief jaar. Voor een vast bedrag per jaar krijg je een heel jaar inspiratie, online tekenworkshops en achtergronden over kunstenaars en tekenen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *