Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

elke dag wat leuks

Checklist: elke dag wat leuks

Bij mijn huisgenoten zakt de moed soms in hun schoenen dus daarom heb ik iets nieuws gemaakt: de checklist elke dag wat leuks. Ik merk dat het makkelijk is bij de pubers om zich mee te laten slepen in de gemoedstoestand dat alles stom is (school, moeders, voetbal) en er geen zicht is dat het gaat veranderen. Vandaar dat ik van te voren wil afspreken dat er elke dag wat leuks gaat gebeuren.

Elke dag wat leuks

Heel eerlijk gezegd: ik heb het zelf ook keihard nodig. Er speelt hier zo veel (corona, de beperkingen en continue wijzigingen die daardoor optreden en de impact op ons gezin), mijn schoonmoeder die nog veel zorg nodig heeft en het wachten op mijn eigen operatie terwijl mijn klachten weer toenemen, met veel impact op mijn functioneren. Dus ik maakte de elke dag wat leuks-checklist.

Kleine dingen

De een vindt heel andere dingen leuk dan de ander, maar voor deze lijst zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het maken van een tekening, bijvoorbeeld bij de tekening van de dag, een wandeling maken met een huis- of buurtgenoot, jezelf trakteren op pizza, een mooie bloem fotograferen of een boek lezen. Maak het vooral niet te groot. Hoe kleiner, hoe beter haalbaar.

Afspraak ziekenhuis staat

Mijn leuke ding van de dag is, dat ik deze checklist heb gemaakt met de journalpapers die ik gisteren liet zien. Ik deed dat terwijl ik in de wacht hing bij het ziekenhuis, die ik belde omdat mijn klachten weer ernstig waren toegenomen.

Maar goed ook, dat ik belde, want het bleek dat op de een of andere manier bij het voorbereidingsplein niet bekend was dat ik geopereerd moest worden … Geen idee hoe dat dan weer kan. Toen ik met hen aan de lijn was, werd de aanvraag erin geschoven.

Houd het in de gaten, is dus maar weer het devies, want ik dacht dat ik al lang op de wachtlijst stond. Niet dus. Een arts gaat mij ook bellen om te kijken of er andere medicijnen zijn waarvan ik niet zo veel bijwerkingen heb die tijdelijk kunnen helpen.

Workshop creatieve jaar

Mijn leuke ding van vandaag is het voorbereiden van de workshop over Miro in het kader van mijn creatieve jaar. Die is morgen. Mocht je nog op zoek zijn naar iets leuks: inschrijven kan nog ;), dan doe je live mee. Als je je na de workshop inschrijft, krijg je de replay en natuurlijk ook toegang tot al het (bonus) materiaal. Het is de moeite waard, zeggen de deelnemers.

Elke dag wat leuks

1 gedachte over “Checklist: elke dag wat leuks”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *