Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

het maken van een landkaart

Het maken van een landkaart

Bij de tekening van de dag werken we aan het maken van een landkaart. Een heel bijzondere landkaart: namelijk die van jou. In de landkaart kan je aangeven wat jij belangrijk vindt, hoe jouw ideale wereld eruit ziet. Bij de tekencursus creatieve tijd kreeg ik de vraag hoe je ervoor kan zorgen dat je tijd maakt om creatief te zijn en dit is een heel goede manier daarvoor. Je gaat namelijk inventariseren waarom iets voor jou belangrijk is. Ik heb bij het maken van mijn landkaart gekozen voor het onderwerp wat creatief zijn mij oplevert, wat meteen de urgentie ervan aangeeft.

Het maken van een landkaart

Teken jouw land. Geef de grenzen aan, de omringende landen of provincies. Waar liggen meren, rivieren of zeeën? Gebergtes, woestijnen, bossen? Geef het aan in jouw tekening door een arcering. Hieronder zie je mijn landkaart, die ik maakte voor de tekening van de dag op 10 januari 2021. Het is zo leuk om te doen dat ik het zeker nog eens ga herhalen.

het maken van een landkaart

Land of creativity

Het land van de creativiteit heet mijn land, natuurlijk. Creativiteit is heel belangrijk voor mij, omdat het me veel oplevert. Dat zie je in de namen van de steden: de hoofdstad Relaxation, ontspanning, en de steden Inspiratie, Out of the box en Verbinding. Ik heb gekozen voor engelse en Nederlandse namen door elkaar, omdat ik dat beter vond klinken.

Het water in jouw land

In mijn landkaart heb ik aangegeven wat ik nodig heb, zoals de zee van de kalmte. Als ik rustig wil worden, neem ik een duik in het water. Ik laat de golven over mijn voeten spoelen totdat ik rustig ben. Ik geniet van de bootjes die dobberen op het warme water, de visjes die opspringen en de vogels die een duikvlucht maken.

Ik heb een rivier van de hoop waar in een bad neem als ik het even niet meer zie zitten. Als ik me slecht voel, ga ik naar het meer van de gezondheid. Een stralend blauwe lucht spiegelt zich in het water en ik knap meteen op als ik er aan denk.

Oase, bossen en woestijn

Ik maakte een oase van rust, een woestijn vol dieren, een kunstenaarsbos en de Happy mountains. Ook heb ik een piekervallei waar ik heen kan als ik me mega veel zorgen maak. Ik ga zitten bij het kampvuur, warm me aan de vlammen en verbrand mijn zorgen. Ik voel me er beschermd en geborgen.

Zo geef ik in de landkaart aan wat ik belangrijk vind rondom creativiteit. Wat het me oplevert, waarom ik het doe. Wat ik nodig heb. Het is een soort brainstorm met jezelf, maar wel een belangrijke. Je gedachten zijn namelijk heel belangrijk voor wat je wilt bereiken. Door het maken van een landkaart, maak je ruimte voor wat jij belangrijk vindt. Maak de landkaart, print hem uit, hang hem op een zichtbare plaats en gebruik hem voor wat jij nodig hebt. Ga ik gedachten naar het plekje op de landkaart dat jouw behoeften op dat moment aangeeft en geniet.

Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *