Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

#ikbenervoorjou

#ikbenervoorjou

Afgelopen week keek ik naar The Passion met als thema #ikbenervoorjou. Tweemaal zelfs, één keer alleen en één keer met mijn jongste zoon. Niet omdat ik elk jaar kijk, want na de eerste keer heb ik het niet meer gezien. Dit jaar was ik erg onder de indruk van het geheel. Kwam het door de cast? De liedjes? Of door het thema, #ikbenervoorjou. Een thema dat mij erg raakt.

#ikbenervoorjou

Ik vind het belangrijk om er voor een ander te zijn. Als partner, als moeder, als (schoon)dochter, als uitgever, auteur, illustrator, noem maar op. Op mijn manier. Dat is niet altijd de manier die een ander in gedachten had, maar ik doe mijn best, binnen mijn grenzen en beperkingen, die er zeker zijn.

#julliezijnervoormij

Op deze eerste Paasdag maakte ik een nieuwe tekening van de dag, geïnspireerd door de slogan van de Passion. Ik denk terug aan de afgelopen periode, mijn operatie, de vele kaartjes, bloemen en berichten die ik ontving, van mensen dichtbij en verder weg, soms zelfs mensen die ik ‘in het echt’ niet eens ken. Zo bijzonder en mooi. Ik wil iedereen daar hartelijk voor bedanken.

Een nieuwe start

Het voelt als een soort nieuwe start. De operatie is voorbij, de naweeën worden langzaam wat minder. Ik ben naar de kapper geweest, voor het eerst in maanden, en zocht twee nieuwe brillen uit. Ik ben 25 kilo lichter, mijn conditie is weer goed tot zeer goed geworden en er komt wat licht in het corona-donker.

De begeleiding van de jongens geeft aan dat ze het naar omstandigheden heel goed doen, waar ik enorm dankbaar voor ben. Het gaat niet vanzelf, maar het gaat. Het kost veel energie, hen en ons, maar het lukt. We zijn er nog niet met de school, maar we schrapen onze moed bij elkaar voor een nieuw telefoongesprek of e-mail.

Het is Pasen. Geen Matthäus Passion dit jaar, maar wel het Paasverhaal dat we samen lezen. #ikbenervoorjou. Bedankt dat je er voor mij was.

2 gedachten over “#ikbenervoorjou”

  1. Fijn dat alles weer de goede kant op gaat. Mij raakte het thema ook. In ons gezin/familie speelt ook veel. Het voelt goed als je merkt dat je gesteund wordt in moeilijke tijden en het voelt nog beter als je voor iemand anders het verschil kan maken. Er voor elkaar zijn en elkaar helpen geeft zin aan het leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *