Dierenoptocht in Londen

Dierenoptocht in Londen

Nog een paar dagen en dan is mijn nieuwe boek er: dierenoptocht in Londen. Ik maakte het boek samen met illustrator Ewald Stuer. Het komt uit samen met vier andere boeken van Dé Kleurrijke Schrijvers.

Dierenoptocht in Londen

Dit boek maakte ik voor mijn nichtjes, die tijdens het kerstdiner in 2019 vroegen of ik ook eens een boek met hen in de hoofdrol kon schrijven. We brainstormden samen en elk koos het dier dat ze wilden zijn in het boek. Dieren zijn voor hen en mij belangrijk. Goed voor dieren zorgen ook. Dat komt in dit boek goed tot uitdrukking.

Het is een prachtig en kleurrijk prentenboek geworden, vierkant, net zoals mijn vorige prentenboek. Het is grappig, ontroerend en soms ook spannend.

Ik ben heel blij met de illustraties van Ewald, die het geheel nog leuker maken. Een mooie samenwerking, die een vervolg krijgt. De dieren gaan namelijk een nieuwe reis maken. Waarheen? Dat lees je snel! Misschien wel in de krant!

Waar denk jij dat de dieren de volgende reis naartoe gaan maken? Geef antwoord op de vraag in een reactie onder het blog, deel het blogje via social media en win een gesigneerd prentenboek! De winnaar maak ik bekend op 12 april 2021.

Illustrator Ewald Stuer

Ewald Stuer is een Belgische illustrator uit Hoevenen. ‘Als kind was ik al gebeten door het tekenvirus. Ik had een bordeauxrood koffertje met tekenspullen. Dat koffertje ging overal met me mee: op familiebezoek, op feesten, op reis,… Toen al droomde ik ervan om kinderboekjes te maken.

Het was dan ook logisch dat ik een tekenopleiding ging volgen. Ik studeerde af als ‘Meester in de Beeldende Kunsten’ en vulde dit diploma nog aan met een grafische opleiding. Zo belandde ik in de grafische sector. Ik ontwierp affiches, folders en programmaboekjes, dacht reclamecampagnes uit, hielp bij het finetunen van de fotoshoots,… Een heel uitdagende, boeiende, maar veeleisende job. Het bracht me heel veel bij, maar voor tekenen was geen plaats meer. En dat begon te knagen…

Dierenoptocht in Londen

Toen ik de kans kreeg, maakte ik de overstap naar het Deeltijds Kunstonderwijs. Ik geef nu tekenles aan kinderen, jongeren en volwassenen. Het is fantastisch om hen te zien groeien en om deel uit te maken van hun ontplooiingsproces.

Dankzij de Droomvallei Uitgeverij, kreeg ik de kans om mijn eigen droom waar te maken. Schrijfster Carolijn Leisink koos mij uit om ‘Ik wil Vlechten’ te illustreren. Daaruit volgde al snel ‘Dierenoptocht in Londen’. Toen ik het script van Esther van der Ham las, was ik meteen verkocht. In gedachten zag ik de personages al rondhuppelen. Ik genoot ervan de figuurtjes tot leven te brengen en hoop dat jullie er evenveel van genieten!’

9 gedachten over “Dierenoptocht in Londen”

  1. Yvonne Schoolderman

    Ik vermoed dat de volgende reis naar Verweggistan gaat!

    PS wat een prachtige, vrolijke tekening staat er bij/uit dit prentenboek in de webshop. En (de samenvatting van) het verhaal maakt nieuwsgierig naar het hele boek. Wens je/jullie alvast een fijne en gezellige lancering van jullie boek(en) 🍀🥰!

  2. Ik zou dit boek graag voor mijn kleine neefje winnen

    ik denk dat de volgende reis naar Frankrijk gaat want volgens mij zijn er twee aan wijzingen bordeaux ligt in Frankrijk En Frankrijk is een land Met beeldende en grafische kunst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *