Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Uitgever van de Droomvallei Esther van der Ham in boetekleed

Jaja, Gisteren stond de Uitgever van de Droomvallei Esther van der Ham in boetekleed tijdens de boekpresentatie van de Kleurrijke schrijvers. Inderdaad. Ik dus. Lekker fijn! Het was hard nodig om mijn creatieve brein stevig aan het werk te zetten. Hierbij uitgever van de droomvallei esther van der ham in boetekleed. Hoe dat kwam? Dat zit zo:

Al een jaar geleden heb ik, samen met de kleurrijke schrijvers, de dag geprikt voor de tweede presentatie van de nieuwe boeken: 9 oktober 2021. Ruim op tijd schakelde ik mijn steun en toeverlaat in die vaak het drukken voor me regelt, al vele jaren lang. Hij zoekt voor elk boek de beste drukker voor me uit, ik zal hem even Mr. D noemen.

Meestal gaat het goed. Een aantal keer niet. Ik kan er wel een boek over schrijven, grap ik wel eens, over alles wat er mis kan gaan in het drukproces. Zo heb ik wel eens meegemaakt dat we een correct drukbestand aanleverden, maar in het boek op elke eerste bladzijde van een hoofdstuk alle letters van de woorden door elkaar stonden. Hoe dat dan kon? Geen idee! De drukker snapte het ook niet.

Bij het boek van Trenke, dat vorige week uitkwam, waren de boeken te slordig gesneden. Door een bot mes, waren de kaften erg rafelig geworden en onverkoopbaar. Snel ergens anders, met spoed, nieuwe boeken besteld, die gelukkig op tijd voor de presentatie aankwamen. Ik ben ze persoonlijk naar Groningen gaan brengen, om te voorkomen dat postnl roet in het eten zou gooien. Ja, als uitgever moet je creatief zijn. Dat bleek afgelopen vrijdag maar weer.

Drukke dagen voor de boekpresentatie van de kleurrijke schrijvers

Het waren drukke dagen, voorafgaand aan de boekpresentatie van de kleurrijke schrijvers, die in de Droomvallei tuin plaatsvond. Berichtjes op social media, de tuin in orde maken, zorgen voor promotiemateriaal zoals boekenleggers, het magazine en posters, hapjes, drankjes.

Zorgen dat iedereen de tuin kon vinden, stressen over het weer (de week ervoor gooooooot het de hele dag!) en nog veel meer. Ik vond dat ik vrijdagmiddag wel even naar de sauna kon. Ik had Mr. D de afgelopen week elke dag aan de telefoon gehad en alles was in orde, had de drukker van de romans gezegd. Vrijdagmiddag laat zou alles geleverd worden.

Appje in de sauna

In de sauna kreeg ik een appje van mijn man: Met mij is toch niks mis is geleverd. Hoera, dacht ik, maar waar is op Hoeven en Hakken dan? Ik gebeld naar: nee, die zat er echt niet bij. Mr. D belde meteen naar de drukker. Anderhalf uur later kreeg ik een telefoontje van Mr. D waarvan mijn hart stilstond: de drukker was vergeten de order in te boeken … met excuus.

Heel fijn, zei ik, maar daar heb ik niet veel aan. Morgen is de boekpresentatie. Er komen mensen uit het hele land en zelfs uit Italië. Ik kan daar niet staan met niks. Kunnen ze niet alsnog te boeken drukken, vanavond of morgen vroeg?


Mr. D weer bellen. Helaas. De drukker kon niemand meer bereiken. Maandagochtend ging hij als eerste de boeken drukken om ervoor te zorgen dat ze alsnog zo snel mogelijk bij mij bezorgd konden worden. Of ik zelf niet iets kon bedenken. Dat kon ik, gelukkig. Als het allemaal zou gaan lukken, want het was kort dag.

Dat kon ik. Ik belde Petra, de auteur in kwestie, om het uit te leggen. Ik beloofde haar dat ik een boetekleed aan zou trekken, want al kon ik er niks aan doen, ik stond daar wel als uitgever zonder boeken …. hoe erg is dat!

Voila: uitgever van de Droomvallei Esther van der Ham in boetekleed …

Er volgde een nacht met weinig slaap en veel dromen over bellen met drukkers die de boeken al dan niet konden gaan leveren. Maar … het is gelukt!

Dit schrijft de auteur:
Gisteravond belde Esther mij en als je uitgever belt een dag voor de presentatie is dat niet best. En dat was ook zo want wat bleek, de drukker was mijn boek vergeten te drukken. Ja echt waar. Even was ik sprakeloos, maar Esther had meteen een plan. Haar creatieve brein maakte overuren en ik denk dat we allebei vannacht dezelfde dromen hebben beleefd.

Vanochtend belde ze met beter nieuws. Ze heeft een aantal boeken laten maken bij de printshop zodat ik toch kon signeren en iedereen met een limited edition naar huis kon. Mijn echte boeken komen as dinsdag. Daarna gaan we ze verzenden. Ik heb de leukste, liefste en creatiefste uitgever en met mijn mede kleurrijke schrijvers en alle mensen die ik lief heb, die erbij konden zijn, hebben we een fantastische dag gehad.

Dit is dus de uitgever van de droomvallei esther van der ham in boetekleed. Gelukkig mocht ik het heel snel weer uit, want de Petra was ook heel blij met de tijdelijke boeken. Collectersitems.

uitgever van de droomvallei esther van der ham

En dit schrijft een van de gasten, schrijfcoach Elena:
Het was echt geweldig leuk en hoe Esther dat gefixt heeft, weet ik niet, maar er ligt toch maar een heel, heel, leuk en ontroerend boek. En daar mag je terecht trots op zijn.

Zo zie je maar. Het was mega frustrerend en lastig, maar het is een situatie waar je mee om moet gaan. Je kan boos worden, maar dat heeft geen zin, daarmee staat er niet ineens een doos boeken voor de deur. Je kan wel nadenken over hoe je het probleem op kan lossen en liefst zo dat iedereen tevreden is.

De gasten kregen een prachtig tijdelijk boek, en straks de echte. Als goedmakertje deed ik er een extraatje bij, het kukelkipjes notittieboekje.

Het werd een heerlijke dag. De zon scheen uitbundig. De boeken werden enthousiast ontvangen. Blije auteurs (hieronder Elly Vos) en trotse uitgever en schrijfcoach, Jolanda Pikkaart, met wie ik samen het initiatief van de Kleurrijke schrijvers heb opgezet.

Vandaag geniet ik na. Mijn mailbox stroomt vol met foto’s, die me ontroeren.

Met trots stel ik u voor: De kleurrijke schrijvers. Van links naar Rechts Petra Knaapen, Elly Vos, Marieke Simons, Marijke Witman, Jolanda Pikkaart, Titia Schut, Nish Barnard en ikzelf, uitgever van de Droomvallei Esther van der Ham.

Jolanda Pikkaart, bedankt voor de fijne samenwerking! Blij en trots!!!

Groetjes: de uitgever van de Droomvallei Esther van der Ham

7 gedachten over “Uitgever van de Droomvallei Esther van der Ham in boetekleed”

  1. Het was een onwijs leuke dag! Dank dat ik jouw tuin en tuinhuis mocht beleven, ook veel dank aan je gezin dat ze hun tuin en leven zo openstellen.
    tot gauw!

  2. Was een fantastische dag bij Esther in haar droomvallei tuin. De mensen die voor mijn boek kwamen en natuurlijk ook voor, mij de auteur, waren aangenaam verrast door het snelle handelen van Esther en haar man Marcel die tussendoor de boeken is gaan halen. Met de andere kleurrijke schrijvers was het met recht een topfeest. Esther en Jolanda zijn ondertussen een gestroomlijnd team. Esther, je hebt jezelf overtroffen en het boetekleed had van mijn gehoeven hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *