Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

voordelen van creativiteit

De vijf voordelen van creativiteit

Wat zijn de voordelen van creativiteit? Het heeft vele positieve effecten, schreef ik al eens eerder. Vandaag vertel ik meer over de voordelen van creativiteit en hoe je het toe kan passen in je werk, maar ook privé. Zelf heb ik het ervaren nadat ik begon aan de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch coach bij de Kleine Tiki, nu al weer bijna 15 jaar geleden. Voor mijn creatieve school kan ik veel creativiteit gebruiken, maar het ook overbrengen aan anderen.

#1: Creativiteit verbetert de stemming

Creativiteit is een krachtig hulpmiddel om de stemming te verbeteren. Het kan ervoor zorgen dat we ons meer ontspannen en minder gestrest voelen, zeker als we de lat niet te hoog leggen: het gaat om het proces, niet om het product. Creativiteit is een mentale vaardigheid waarbij we onze verbeelding gebruiken, iets wat we allemaal hebben. De verbeelding helpt ons na te denken over de toekomst, vooruit te plannen en beslissingen te nemen over wat we nu moeten doen.

voordelen van creativiteit

Van creativiteit is aangetoond dat het mensen helpt die depressief of angstig zijn, omdat het hen in staat stelt nieuwe manieren te vinden om problemen op te lossen of op een positievere manier over dingen na te denken. Over het algemeen leidt creativiteit ertoe dat mensen sterkere gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen ervaren dan mensen die minder creatief zijn.

#2: Het bevordert de hersenfunctie

Hoe meer de hersenen worden getraind, hoe beter ze functioneren. Juist doordat je ze iets anders laat doen dan normaal, train je ze. De voordelen daarvan kan je op allerlei vlakken waarnemen.

https://creatieve-tijd-voor-jezelf.teachable.com/

#3: Verhoogt de betrokkenheid en productiviteit op de werkplek

Het bedrijf dat de meest boeiende inhoud kan bieden, kan zijn productiviteit verhogen en tegelijkertijd contact maken met zijn huidige werknemers. Veel mensen zijn graag creatief bezig om zo hun grenzen te verleggen en nieuwe dingen te bedenken. Als je dat kan bieden in je bedrijf, heb je een streepje voor op andere bedrijven. Bovendien levert het een boel op: je leert out of the box denken en daarmee tot oplossingen te komen die je anders nooit had kunnen bedenken.

#4: Creatief denken verhoogt de slagingskans

Het is bewezen dat creativiteit en een focus op emoties effectiever zijn dan logica als het gaat om interacties tussen mens en computer.

Creativiteit wordt vaak gezien als de vijand van discipline. Creativiteit kan een moeilijke vaardigheid zijn om op commando te oefenen en wordt vaak gezien als in strijd met de behoefte aan gedisciplineerd denken. Het kan echter ook een uiterst krachtig hulpmiddel zijn voor het oplossen van problemen en creativiteit is essentieel voor innovatie.

Creatieve mensen zijn niet alleen goed in het oplossen van problemen, maar lopen ook minder snel vast in een sleur. Dit komt omdat creativiteit je helpt om verschillende perspectieven te zien en nieuwe ideeën te genereren. Als je creatief denkt, verbreed je je mogelijkheden, waardoor het minder waarschijnlijk is dat je idee vergelijkbaar zal zijn met andere ideeën die vóór het jouwe zijn gegenereerd.

#5 Creativiteit maakt het leven makkelijker

Creativiteit is de brandstof voor elke schrijver. Het is een van de belangrijkste vaardigheden die je moet hebben als je een goede schrijver wilt zijn. Hoe meer creativiteit en verbeeldingskracht je hebt, hoe beter je werk zal zijn.

De gemakkelijkste manier om creativiteit de vrije loop te laten in je werk, is door inspiratie op te doen in andermans werk of dingen die om je heen gebeuren. Je kunt ook verschillende schrijfoefeningen proberen om creatieve ideeën op te wekken die misschien niet vanzelf komen – waardoor je creatieve sappen weer kunnen stromen.

Ja, ik schrijf me in voor de leukste tips en verrassingen!

Schrijf je in voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Regelmatig verstuur ik een e-mail vol tips en gratis verrassingen. Schrijf je snel in!Voordelen van creativiteit

  • Het verbetert je humeur en hersenfunctie
    Ontwikkel creatieve vaardigheden door te brainstormen, uitgebreide verhalen te bedenken of door nieuwe ideeën te praten. Hierdoor ontdek je een schatkamer aan nieuwe ideeën.
    Moedig uw teamleden, vrienden of huisgenoten aan om hun ideeën te delen en vaker bij te dragen. Ze voelen zich gewaardeerd en het levert vaak veel op.
    Creatief denken kan ervoor zorgen dat je meer kans hebt om te slagen in een taak door meer focus.

Creatieve denktechnieken die voor iedereen werken

Vaak hoor ik dat mensen van zichzelf zeggen dat ze niet creatief zijn. Ik denk daar anders over. Iedereen is creatief, maar wel allemaal op een andere manier.

Het maakt niet uit wie je bent of wat je beroep is, iedereen kan profiteren van creatief denken. Het kan het verschil zijn tussen succes en falen voor individuen of voor bedrijven.

Om een succesvolle copywriter te zijn, moet men beschikken over creatieve denkvaardigheden en het vermogen om emoties tot leven te brengen door middel van woorden op een pagina. Als je deze vaardigheden niet hebt, is het tijd om ze te ontwikkelen. Hier zijn enkele technieken die voor iedereen werken:

Een manier om creativiteit te stimuleren is door een wandeling in de natuur te maken. Door frisse lucht te krijgen, voel je je gelukkiger en creatiever.

Creatieve denkers gebruiken hun vijf zintuigen (zoals horen, zien, ruiken) vaker dan anderen, dus kom uit je hoofd en let op wat er om je heen gebeurt! Hoe meer je het doet, des te meer je gaat ontdekken.

Naar het cadeau voor de nieuwsbrieflezers

het wachtwoord staat in de meest recente nieuwsbrief.

1 gedachte over “De vijf voordelen van creativiteit”

  1. Creativiteit maakt mijn dag weet goed in de meest brede zin. Niets zo mooi als het creatieve proces: starten aan een nieuw schilderij met zo’n spierwit doek voor je en dan beginnen met schilderen …, geweldig om te ervaren en te zien wat er dan gebeurt. Ik hou ervan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *