Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

mijn dromen

Waarom ik blijf dromen

Zit je weer te dromen? Wat heb ik dat vroeger vaak gehoord, thuis en in de klas, vooral als ik het om de een of andere reden moeilijk had. Ik dook weg in een boek en creëerde zo mijn droomwereld. 

Dromen

Mijn dromen heb ik altijd gehouden en heel wat dromen heb ik waargemaakt. Helemaal vanzelf ging dat niet, dat is geen geheim. Mijn persoonlijke leven is behoorlijk turbulent, met veel lieve zieke mensen, kinderen die veel zorg nodig hebben en mijn eigen depressie/terugvallen. Wat mij helpt, zijn mijn dromen. Mijn Droomvallei, de wereld waarin alles kan en mag, waar uitbundige kleuren de toon zetten, waar respect voor natuur en elkaar het uitgangspunt is, waar voor elkaar wordt gezorgd als dat nodig is. Dingen die ik belangrijk vind.

Alhoewel de werkelijkheid jammergenoeg niet altijd op “mijn” Droomvallei lijkt, zie ik regelmatig wat hoopgevends om me heen. Nog nooit ontving ik zo veel kerstkaarten van mensen die ik alleen ken van de social media of die ik op die manier heb leren kennen. Het ontroert mij.
Er zijn steeds meer mensen om me heen die mijn zorgen delen voor de natuur en hoe we omgaan met de mensen (bijvoorbeeld vluchtelingen). Ik hoop dan ook dat meer mensen verder kijken dan alleen hun eigen huishouden. Alleen samen kunnen we er iets moois van maken.

Prachtige nieuwe activiteiten in 2020

Ik begon mijn creatief jaar, besloot daar een tekencursus bij te ontwikkelen en teken dagelijks met een grote groep mede-creatievelingen, waarbij we elkaar uitdagen een nieuw pad in te slaan. Verrassend en inspirerend, ook voor mij. Een gezamenlijk, kleurrijk pad dat veel moois oplevert. Zonder Corona was dit er niet geweest, dat weet ik zeker. Ik had nog nooit online cursussen gegeven en plannen daartoe had ik totaal niet. Dit is dus één van de goede dingen die het afgelopen jaar voor mij (en vele anderen) heeft opgeleverd.

Het nieuwe jaar begint met bijna 25 kilo minder Esther dan vorig jaar. Ik ben zo blij dat het gelukt is. Ik loop elke dag minimaal 10 kilometer en voel me een stuk fitter en gezonder dan een jaar geleden. Ongelooflijk blij maakt me dat.

Ik wil iedereen bedanken voor de steun, voor de kaarten, cadeautjes, hartjes onder de riem, lieve berichten en aanmoedigingen. Je weet niet half hoe goed het doet.

Ik wens je een mooi en goed 2021 toe. Dat je dromen uit mogen komen. Ik teken verder aan mijn Droomvallei. Al heel lang wilde ik zo’n leuk busje tekenen. Het lijkt me heerlijk om er ermee op vakantie te gaan en dan het liefst in een mooi beschilderd exemplaar. Thuis lachen ze me er hard om uit, maar ik droom …

Dag 2020, welkom nieuwjaar, we gaan er weer het beste van maken. En het mooiste. Het inspirerendste. Het kleurrijkste. Waar droom jij van? En hoe ga je het waarmaken?

Veel liefs, Esther

mijn dromen

2 gedachten over “Waarom ik blijf dromen”

  1. Wat een mooi einde schrijf je aan 2020. En hoe herkenbaar! De wereld wordt zo veel mooier als je droomt, als je dromen uit mogen komen. Durf te dromen mensen! Het heeft mij ook al zoveel jaar geholpen positief in het leven te staan. Dromen zijn geen bedrog, dromen is een mooie manier om naar de wereld te kijken. Met respect voor alles en iedereen.

    Ik droom dat nog meer van jouw dromen uit mogen komen! En dat busje? Gaaf!! Liefs!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *