Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

6 manieren om goede affirmaties te maken

6 manieren om goede affirmaties te maken

In dit blog deel ik 6 manieren om goede affirmaties te maken. Ik heb er al een aantal keer eerder een blogje over geschreven, omdat het een krachtig en makkelijk middel is om negatieve gedachten om te buigen en positief in te zetten. Het wordt herfst, en dat is voor mij altijd een lastige periode.

Vier jaar geleden werd ik opgenomen in een interne afdeling om mijn depressie de baas te worden. Bij de vele therapiesessies, zowel individueel als groepssessies, heb ik van alles geleerd en veel daarvan pas ik nog dagelijks toe. Zo heb ik een crisisplan en neem ik meer rust. Ik wandel en teken voor mijn ontspanning en plezier. Hard nodig in deze complexe tijden, waarin het ook voor onze kinderen (met alle continue veranderingen) erg pittig is. Hun scholen zijn weer begonnen en dat kost veel inregel- en aanpassingstijd, voor hen en voor mij.

Wat mij en mijn kinderen ook goed helpt, zijn affirmaties of krachtzinnen. Ze denken snel dat ze iets niet kunnen, maar we proberen dat om te buigen. Het is namelijk zo belangrijk hoe en wat je denkt, heb ik ervaring. Affirmaties kunnen daarbij helpen.

Affirmaties zijn krachtige uitspraken die je kunt gebruiken om positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Ze gebruiken de kracht van je onderbewustzijn om verandering te creëren en je te helpen je doelen en dromen te bereiken. Hieronder staan de aspecten die je moet weten om de meest effectieve affirmaties te genereren om je leven te veranderen.

6 manieren om goede affirmaties te maken

6 manieren om goede affirmaties te maken

Kies voor positief!

Je realiseert je misschien niet dat je affirmaties al de hele tijd gebruikt. Het probleem is dat de meeste mensen de neiging hebben om negatieve uitspraken te herhalen zoals “Ik kan het niet”, “Ik kom nooit vooruit” of “het leven is moeilijk.” Kijk eens naar je eigen zelfpraat en kijk hoe vaak je negatieve affirmaties gebruikt die je vasthouden aan zelftwijfel en negativiteit.

Je kunt ervoor kiezen om je zelfpraat om te draaien en positieve affirmaties op te bouwen, zodat al je gedachten je levensdoelen ondersteunen.

Houd je affirmatie kort

Je kunt krachtige positieve affirmaties creëren door ervoor te zorgen dat de taal die je gebruikt gefocust en kort is. Een eenvoudige, eenvoudige verklaring zal effectiever zijn dan een lange

Kies je woorden zorgvuldig

Gebruik geen emotionele taal of woorden met negatieve betekenissen. Concentreer je op wat je wilt in plaats van op wat je niet wilt. Een positieve bevestiging van gewichtsverlies is bijvoorbeeld ‘ik ben slank’, niet ‘ik ben niet dik’. Zelfs zeggen, “Ik verlies gewicht” is gericht op het negatieve.

Schrijf je affirmatie met ‘Ik ben’ erin

Gebruik “Ik ben” uitspraken om je geest te concentreren op wat je wilt. Het zeggen van “ik wil” duwt je doel naar de onbepaald toekomst en inspireert je niet om je doel nu te bereiken. Dus formuleer de affirmatie als ‘Ik ben sterk en krachtig’ in plaats van ‘ik wil sterk en krachtig worden’. Zie je het verschil tussen deze beide schrijfwijzes?

Zie de affirmatie voor je

Bedenk hoe je je wilt voelen als je je doel hebt bereikt. Voel je je gelukkig, ontspannen, relaxt? Kies woorden die bij jou passen en die die een krachtig, positief beeld creëren, zoals ‘Ik voel me sterk en geniet van het leven’. Stel je voor dat gebeurt wat je in je affirmatie beschrijft, hoe voel je je dan?

Bouw een positieve affirmatiegewoonte op

Positieve affirmaties zijn krachtiger wanneer ze worden herhaald totdat ze deel uitmaken van je dagelijkse leven. Beloof jezelf dat je je affirmaties hardop zult herhalen, minstens drie keer per dag. Plan de affirmatietijd in uw schema of stel een herinnering in op je telefoon. Plak een briefje op de spiegel of op je beeldscherm. Doe dat ook echt! Het werkt.

Voel je ontspannen en gelukkig terwijl je je affirmaties herhaalt. Voel hoe het zal zijn als je je doelen bereikt.

Wanneer je je aandacht richt op wat je waar wilt zijn in je leven, heb je veel meer kans om het te bereiken. Stem je gedachten, gevoelens en acties af op je affirmaties, zodat al je energie stroomt naar het bereiken van je doelen.

Welke affirmatie heb jij vandaag geschreven? Deel hem in een reactie hieronder of in de groep van de tekening van de dag. De mijne staat hier in dit bericht: Ik ben sterk en krachtig. Overigens pas ik hem ook wel eens aan, als ik meer behoefte heb aan een andere krachtzin of affirmatie.

De verrassing voor de nieuwsbrieflezers staat hier. Het wachtwoord is te vinden in de meest recente nieuwsbrief. Krijg je die nog niet?
Schrijf je snel in

Ja, ik schrijf me in voor de leukste tips en verrassingen!

Schrijf je in voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Regelmatig verstuur ik een e-mail vol tips en gratis verrassingen. Schrijf je snel in!6 manieren om goede affirmaties te maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *