hoe maak je een affirmatie

Hoe maak je een affirmatie?

Hhoe maak je een affirmatie en wat is het? Dat beschrijf ik in dit blogje. Een affirmatie is een positieve zin, geschreven alsof je het tegen jezelf zegt. Het gaat in op een persoonlijk kenmerk dat je misschien hebt, wilt hebben of meer wilt. Veel affirmaties bevatten ook inhoud die je aanzet tot zelfreflectie.

Affirmaties bevestigen de kwaliteiten die je al hebt en helpen je de eigenschappen te ontwikkelen en te versterken waaraan je wilt werken. De combinatie van zelfreflectie en herhaling maakt het mogelijk om je onderbewuste geest te bereiken en verandert je overtuigingen en acties. Bijvoorbeeld: je wil je inschrijven voor een cursus maar denkt dat je het lastig gaat vinden. Affirmaties kunnen je dan helpen.

Hoe maak je een affirmatie?

1. Bepaal je affirmatie- wees duidelijk en precies

1) Bepaal jouw affirmatie – wees duidelijk en nauwkeurig
2) Schrijf het op in je eigen woorden
3) Check of het voldoet aan je verwachtingen
4) Herhaal het een paar keer voor jezelf
5) Kijk of het je bevalt en werk het desnoods een beetje bij

2. Formuleer je affirmatie in de tegenwoordige tijd en alsof het al al is uitgekomen

Voorbeelden van affirmaties:

Ik hou van mezelf en voel me goed over mezelf.
Ik accepteer mezelf onvoorwaardelijk.
Ik zie problemen als interessante uitdagingen.
Ik straal vertrouwen uit.
Ik gedij op uitdagingen die het beste in mij naar naar buiten brengen.


Ik heb vertrouwen in mijn capaciteiten en vaardigheden.
Ik neem goede beslissingen.
Ik ben moedig
Ik ben geluk en liefde waardig.
Ik ben optimistisch over de toekomst.


De toekomst brengt allerlei aangename verrassingen met zich mee
Ik vertrouw op mijn vermogen om een fantastische toekomst te creëren.
Ik vervang zorgen door opwinding en optimisme.
Ik heb alles in huis om mijn dromen waar te maken.
Ik ben een heel goede schrijver.


Ik gebruik altijd mijn beste schrijfvaardigheden om de best mogelijke inhoud te creëren.
Ik kan schilderen.
Ik ben creatief.
Ik ben tevreden over mijn tekeningen.

3. Onthoud je uitspraak, schrijf hem op en zeg hem 10 keer per dag hardop

De kracht van de affirmatie zit in de herhaling. Je zegt de positieve woorden tegen jezelf. Schrijf ze op, hang het ergens waar je ze kan zien en geniet ervan!

4. Blijf bevestigen en geef nooit op!

Affirmaties zijn positieve, bemoedigende woorden of uitspraken die je tegen jezelf herhaalt. Ze kunnen in elke vorm zijn. Je kunt zelf affirmaties maken, of je kunt affirmatiekaarten maken waarmee je een meer visuele weergave van de affirmatie kunt krijgen.

Je kunt affirmaties ook hardop zeggen, of iemand anders ze voor je laten lezen.

We hebben allemaal gehoord van de uitdrukking”fake it till you make it”. Dit betekent dat zelfs als we ons niet zeker voelen in een situatie, we moeten handelen alsof we zelfverzekerd zijn.

Uiteindelijk zullen we meer zelfvertrouwen krijgen en geloven dat onze acties ons succesvol maken. Affirmaties kunnen ons hierbij helpen omdat ze ons in staat stellen te versterken wat al waar is over onszelf in plaats van wat niet waar is over onszelf.

hoe maak je een affirmatie
Hoe maak je een affirmatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *