Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

als je je dag niet hebt

Als je je dag niet hebt

Er zijn van die dagen die je het liefst heel snel vooruit wil spoelen omdat de wet van Murphy van toepassing is op alles wat die dag uit je handen komt. Het is een grote ellende als je je dag niet hebt. Alles wat mis kan gaan mislukt en het ene rotbericht na het andere komt binnen.
Zoals gisteren. Zoon moet die avond een heel groot verslag inleveren waaraan hij nog niks heeft gedaan. Kitten moet geopereerd worden. De pijn in mijn lijf wil maar niet over. Ik realiseer met dat ik op reis ben als oudste zijn examenuitslag krijgt … en zo gaat het maar door. De hele dag. Ik word er sacherijnig van.

Een nachtje slapen

Dit kan ik me vandaag nog herinneren van die rotdag. Er was meer. Veel meer. Maar ik ga er niet dieper over nadenken. Ik heb geen zin om al dat gedoe weer boven te halen: ik ben het vergeten. Hoe fijn is dat? Nou ja, niet helemaal natuurlijk, maar het is in ieder geval niet meer zo heftig als de dag ervoor.

Vandaag ziet het leven er weer een stuk beter uit. Ik heb de afspraken gemaakt voor de Covid-vaccinaties. Oudste heeft zijn laatste examendag, jongste heeft het verslag af, ingeleverd én z’n kamer opgeruimd. Kitten is vrolijk, ondanks de verwachting dat ze pijn heeft. Ik ga bijna op reis en heb er vrede mee om eerder terug te komen om er te zijn als oudste zoon zijn uitslag krijgt (óf tranen drogen, óf feestvieren).

Op de momenten dat ik me realiseer dat ik in een neerwaartse spiraal zit, neem ik vaak een besluit dat ik daar geen zin in heb. Ik wil mijn dag niet laten verpesten. Er is genoeg te doen en genoeg leuks. Wat mij op dat moment helpt is rust aan mijn hoofd. Lastig in een gezin waar iedereen thuiswerkt/thuis onderwijs volgt/twee kraaiende hanen rondlopen, maar goed. Met wat moeite lukt het. Ik trek me terug met mijn tekenboek en potloden en ga tekenen. Ik kijk de Giro (ik heb vroeger heel veel erg grote fietstochten gemaakt met mijn zus(sen), hoge gebergten doorkruist dus vind dat altijd leuk om te zien en vergeet de ellende.

Als je je dag niet hebt

Wat doe jij als je je dag niet hebt?

Het is bijna zomer

Er is ons vandaag zon beloofd. In Breda wil het nog niet erg, maar het lijkt erop dat de zomer onderweg is. De tuin vindt het heerlijk, de regen en de temperatuur, te merken aan de grote hoeveelheden onkruid die ik steeds verwijder, maar ik kan wel wat warmte gebruiken.

Daarom maakte ik een verrassing. Een poster om uit te printen en op te hangen. Om uit te delen. Stuur hem door aan wie jij een zonnestraal gunt. Fijne zomer!

Deel vandaag een zonnestraal uit

De extra verrassingen voor de nieuwsbrieflezers staan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *