de betekenis van de kleur roze

De betekenis van de kleur roze

Wat is de betekenis van de kleur roze? Je krijgt roze door rood te mengen met wit. Hoe meer wit, hoe lichter het roze. Hoe kan je deze kleur het beste toepassen in een tekening? Na het lezen van dit blog weet je het. Probeer het eens te gebruiken in de tekening van de dag.

De betekenis van de kleur roze

Je kent vast wel de uitdrukking ‘roze wolk’. Een uiting van gelukzaligheid, al dan niet terecht. Roze staat voor raakbaar zijn, speelsheid en passie, vrouwelijkheid en bescheidenheid. Het is een dromerige kleur, die bij baby’s vaak aan meisjes wordt gelinkt.

Roze staat voor vrolijkheid en kalmte. Het is een koesterende kleur die energie geeft. Negatieve eigenschappen zijn zwak, hulpeloos en kinderlijk. Er zijn veel tinten roze bekend: lila, magenta en huidroze zijn er voorbeelden van. De kleur komt beleefd en benaderbaar over.

De kleur roze wordt vaak gebruikt als teken van liefde. In een tekening geeft roze lichtheid ten opzicht van de donkere kleuren, zoals in het onderstaande voorbeeld goed te zien is. Het roze zorgt voor vrolijkheid, balans en evenwicht bij het donkere van het paars.

de betekenis van de kleur roze

Tekening van de dag

Heb jij behoefte aan meer ontspanning en rust? 
Houd je ervan om creatief bezig te zijn en iets te maken?
Heb je potloden, pennen of stiften in huis en iets om op te tekenen (papier, een oude krant, een tijdschrift?)

Doe dan mee met de tekening van de dag. Een leuke creatieve opdracht die je in tien minuten op papier kan hebben. Je zal merken dat het ontspant en je blik verruimt. Veel plezier! O, en je kan deelnemen aan de besloten groep op facebook om vragen te stellen en jouw tekening te delen.

PS: voor NOG meer inspiratie en ondersteuning bij het tekenen kan je deelnemen aan ‘het creatief jaar’. Elke maand een online tekenworkshop, vele tutorials, uitleg, ondersteuning en extra feedback.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *