Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Flower Fairy

Inspirerend: Flower Fairies

Toen ik klein was, hadden we de boeken van de Flower Fairies in huis. Ik vond ze prachtig. De gedichten waren toen niet aan mij besteed, maar de plaatjes des te meer. De sprookjeswereld getekend door de Britse Cicely Mary Barker sprak mij erg aan. Ik hield en houd veel van bloemen en de natuur en die geeft zij prachtig weer, vind ik. Al op 15 jarige leeftijd werden de tekeningen van deze dame aangekocht om ze te laten drukken. Terecht, vind ik.

De Flower Fairies

Cicely maakte 170 illustraties van de Flower Fairies. De botanische tekeningen van de bloemen bij de elfjes zijn heel natuurgetrouw weergegeven. Elke elfje past bij de bloem die op de illustratie is afgebeeld. Er zijn verschillende boekjes van, bijvoorbeeld met de lente en de zomer. Ik heb twee boeken, een Nederlandse en een Engelse, met alle afbeeldingen daarin. Wat een schat!

Voor de tekening van de dag maakte ik de Flower Poppy, met de klaproos. Het lukte me uiteraard niet om het exact te reproduceren. Uiteraard. Iedereen die tekent of schildert heeft zijn eigen handtekening, manier van tekenen, en dat blijf je meestal zien. Dat maakt jouw tekening uniek.

Ik vind met name mensen heel lastig, ook om te tekenen. Daar ben ik de laatste jaren extra in aan het oefenen. Hoe krijg je de juiste gezichtsuitdrukking, hoe wordt de mond goed, wat is de stand van de ogen. Lastig, maar gelukkig gaat het steeds beter.

 Flower Fairy door Esther

Van het een naar het ander

Ook Cicely had haar inspiratiebronnen: Kate Greenaway. Het is zo grappig om van de een naar de andere illustrator te hoppen om te kijken wat ze hebben gemaakt en of het aanspreekt. Met de illustraties van Kate heb ik een paar kaarten gemaakt die je kan downloaden en uitprinten. Met de mijne mag je dat ook doen, desgewenst.

Inspiratie is zo belangrijk. Gisteren was de online workshop over Gaudi. Aan het einde daarvan kregen we het over de invulling van de komende maanden en vroeg ik naar favoriete kunstenaars van de deelnemers aan de cursus. Een van de deelnemers noemde Raoul Dufy. Ik kende hem niet, maar was dankzij een zoektocht via google wel meteen enthousiast. Is wel moeilijk om te doen, schreef ik.

Ik wilde het zelf even proberen en dit is het resultaat. Heerlijk. Ik ben blij. En wat fijn om zo elkaar te inspireren en nieuwe dingen te leren/ontdekken. Wat erg leuk was: door het maken van de tekening (gewoon met viltstiften) was ik echt in gedachten op reis naar een mooie, warme Franse stad. Als we niet ‘in het echt’ kunnen, reizen we maar in ons hoofd ;).

Ondertussen ben ik al DE HELE DAG met dit blog bezig, omdat ik zo veel moois zie …

Inspired by Taoul Dufy - Flower Faries

De cadeaukaartjes van Kate Greenaway

Flower Fairies

Wie of wat inspireert jou? Ik lees het graag!

Het cadeau van deze week voor de nieuwsbrieflezers is hier te vinden. Het wachtwoord staat in de mail die je donderdagavond of vrijdag in de mailbox ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *