Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Hoe blijf je rustig in lastige situaties?

De vraag ‘hoe blijf je rustig in lastige situaties? ‘is bij ons regelmatig aan de orde. Ik ben er zelf goed in om een ander te helpen als die in moeilijkheden zit, maar om mezelf te helpen is een stuk lastiger. Zo gooiden onze haantjes Alice en Nya (zie onder, op vakantie, tijdens het werken aan de tekening van de dag) in één vleugelklap zowel mijn koffie als thee over mijn buro, en ik stond met mijn handen in het haar. Gelukkig kwamen drie mannen aanrennen op mijn noodkreet om me te helpen. Zelf sloeg ik helemaal op slot. Ik kon alleen maar kijken naar de puinhoop de heren ervan gemaakt hadden.

hoe blijf je rustig in lastige situaties?

Hoe blijf je rustig in lastige situaties?

De stress viert hier hoogtij, want oudste heeft examen. Normaal al een hele klus, maar het hele coronagebeuren is best een complicerende factor. Gelukkig heeft de school zo veel mogelijk lessen door laten gaan. De normaal altijd best rustige oudste loopt nu aardig sacherijnig door het huis, want examens, he, mama. Begrijpelijk, maar leuk is anders. Hoe ik rustig blijf?

Ik tel regelmatig tot 10, 20 of 50 (afhankelijk van de situatie).
Ik negeer wel eens iets wat me niet aanstaat.
Ik ben lief voor mezelf (en de ander).
Ik probeer genoeg te slapen.
Ik ga tekenen en vergeet alles om me heen.


Wat is jouw perfecte tip om rustig te blijven? Hieronder vind je een aantal andere tips waar je mogelijk gebruik van kan maken. Je kan het blad opslaan op je computer en uitprinten. Voor de nieuwsbrieflezers heb ik een extra verrassing. Die vind je hier. Het password staat in de meest recente email.

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier. Je ontvangt elke week nieuwe, verrassende freebies.

Inschrijving voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Volg mij nu ook op pinterest voor tekentips en tutorials.

hoe blijf je rustig in lastige situaties?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *