Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Tekening van de dag: vakantie tekening

Vakantie tekening 9: gedicht

We waren in Zutphen, waar ik op de muur een mooi gedicht las van Mas Papo, een dichter uit Zutphen. Dat inspireerde mij, juist omdat de uitspraak zo waar is. Welke spreuk of gedicht inspireert jou vandaag? ‘Nooit was er een dag als deze’ – Mas Papo Zuthpen.

Vakantie tekening 8: bloemen

In het bos zag ik de bloemen van de bosbes en de gaspeldoorn. Die lijkt op de brem, maar is het niet. Je herkent hem aan de lange, vervelende doorns. Het is een beschermde, zeldzame plant. Welke bloemen heb jij vandaag gezien en wat is het verhaal erbij?

Vakantie tekening 7: vlinder

Wij hebben best mooi weer en zien veel vlinders. Onder andere deze: de dagpauwoog. Een van mijn lievelingsvlinders. Daarom vandaag: teken of verzin een vlinder. Veel plezier!

Vakantie tekening 6: huisjes

Zo veel bijzondere huisjes gezien onderweg. Een oude molen, hooimijt. paddenstoelen, een gebouw dat eerst duidelijk een soort opslag was maar nu woonhuis, een herbestemde kerk … wat voor bijzonder huisje zie jij vandaag?

Vakantie tekening 5: spiegeling

Wat zie je als je in het water kijkt? Mooie bloemen, blaadjes, vogels, maar ook de spiegeling van bomen, takken en blaadjes. Ik tekende witte bloemen die ik nog niet eerder had gezien in het water. Ik ben benieuwd naar jouw tekening van de dag.

vakantie tekening

Vakantie tekening 4: onderweg

Met mijn zoon maakte ik een fietstocht in de buurt. We zagen veel moois, waaronder twee vinken. Een mannetje en een vrouwtje. Onderweg is zo veel moois te zien. Wat zie jij onderweg (naar de winkel, tijdens een autorit, in de tuin, in huis … we zijn de hele dag onderweg).

vakantie tekening mees

Vakantie tekening 3: toren

Overal zijn torens te zien. Bij het wandelen zagen wij een paar prachtige torens, onder andere deze van een landgoedkasteeltje. Daarom tekenen we vandaag torens.

Vakantie tekening 2: varkentje

In Deventer zag ik op een luik een kleine versiering met deze twee varkentjes. Dat inspireerde mij bij de nieuwe vakantie tekening: een varkentje. Ik vond dit zo’n grappig plaatje.

Vakantie tekening 1: boerderij

De tekening van de dag komt vanaf de camping, vandaar een vakantie tekening, 10 dagen lang! Hier dag 1: boerderijleven. Omdat die hier zo veel zijn, en nog leuk ook!

zie hier de andere tekeningen van de dag

Inschrijving voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *