Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

hoe teken je een mandala?

Hoe teken je een Mandala? 5 simpele stappen

Hoe teken je een Mandala? Het tekenen van een Mandala is heel rustgevend. Het is zo ontspannen om te maken door de repeterende vormen. De herhaling maakt dat het een kalmerend effect heeft. Ik kan me voorstellen dat het eindresultaat nogal intimiderend is. Daarom in vijf stappen: hoe teken je een Mandala? Ook voor de deelnemers aan de tekening van de dag.

Hoe teken je een Mandala?

Pak een papier, een potlood en een aantal stiften in diverse kleuren die jou aanspreken. Natuurlijk mag je het ook bij één kleur (bv zwart) houden, wat jij prettig vindt.

Print mijn uitleg uit om naast je tekenpapier te leggen. Ik heb de mijne zonder hulpmiddelen zoals een passer en liniaal gemaakt. Ik teken graag uit de hand en vind het niet erg als de vormen niet perfect zijn. Als jij dat liever wel hebt, gebruik dan een passer en liniaal.

Hoe teken je een Mandala?

Stap 1. De buitenring

Bij mij is dat de blauwe lijn.

Stap 2. De potloodlijnen.

Verdeel de cirkel zo netjes mogelijk in kwarten. Deel die kwarten middendoor.

Stap 3. De bloemblaadjes.

Bij mij zijn dat de gele en de rode lijnen. Deze lopen door elkaar. Begin met alle rode blaadjes, daarna alle gele blaadjes. De potloodlijnen zijn steeds het midden van de blaadjes.

Stap 4. Versieren.

Geef de blaadjes vakjes die zijn ontstaan een opvulling. Alles kan en mag. Ik heb wat voorbeelden gegeven: stippen, strepen, volledig ingekleurd … Kijk wanneer jij tevreden bent.

Stap 5. Afronden

Ik heb de buitenrand wat extra versierd. Ik zou best nog even door willen gaan aan deze tekening. Om het principe zichtbaar te houden, heb ik dat niet gedaan, maar ik ga hier echt nog even mee verder!

Ben jij al ingeschreven voor de leukste nieuwsbrief van Nederland? Nee? Doe dat dan snel. Je ontvangt elke week een leuke (printable) verrassing in je mailbox!

Ja, ik schrijf me in voor de leukste tips en verrassingen!

Schrijf je in voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Regelmatig verstuur ik een e-mail vol tips en gratis verrassingen. Schrijf je snel in!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *