Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

hundertwasser in nederland

Hundertwasser in Nederland

Een paar weken geleden schreef ik al dat de Oostenrijkse architect/kunstenaar Hundertwasser mij erg inspireert qua bouwstijl en ideeën over het leven in het algemeen. Er zijn ook in Nederland wat gebouwen te vinden die door hem gebouwd zijn of waarvan hij de inspiratiebron was. Eén daarvan heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen, wat ik erg bijzonder vond.

Hundertwasser in Nederland

Het Ronald McDonald huis in Valkenburg is gebouwd naar een ontwerp van Hundertwasser. In 2014 waren wij daar in de buurt op vakantie en natuurlijk gingen we langs dit bijzondere huis. We konden er niet in, maar deze door mij gemaakte foto’s laten al wel zien hoe bijzonder zijn ontwerpen zijn.

Het aan de Stegge gebouw in Goor

Kijk toch eens hoe fantastisch dit huis eruit ziet, ook van binnen. Hoe krijg je het verzonnen! Ik ken het niet, maar ik ga er zeker een bezoek brengen als ik in de buurt ben!

Er zijn plannen om meer door Hundertwasser geïnspireerde gebouwen in Nederland neer te zetten, maar ik heb nog geen uitgevoerde bouwprojecten kunnen vinden.

Vakantieverrassingen

Natuurlijk heb ik in Wenen het Hundertwasser Haus bezocht. Dat was in het jaar 2000 en het maakte veel indruk. Later kwamen we bij toeval nog wat mooie projecten tegen. In Oostenrijk, Zell am See, een prachtige fontein. In 2016 maakte ik deze foto.

Een jaar later bij Munchen kwamen we dit huis tegen, geïnspireerd door Hundertwassser. Ik vind het cadeautjes!

Tijdens het creatieve jaar dat ik heb opgezet, is er ruim aandacht voor kunstenaars, elke maand een andere. In december is het Hundertwasser.

Wil je meedoen met het creatieve jaar? Meld je je dan snel aan! Er zijn nu nog aanbiedingsprijzen van toepassing. Uiteraard kan je op elk gewenst moment instromen. Je start dan met de maand die op dat moment loopt.

Alle informatie over mijn creatieve jaar vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *