Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

hundertwasser

Inspirerend: Hundertwasser

Hundertwasser is een kunstenaar die ik erg inspirerend vind. Ik maakte kennis met zijn werk in het voorjaar van 2000, toen ik met mijn huidige man een reis maakte naar Wenen. Ik keek mijn ogen uit bij de gebouwen die daar zijn gemaakt door deze architect/kunstenaar.

Hundertwasser: aandacht voor de natuur

Hundertwasser had een hekel aan rechte lijnen en aan het grauwe, grijze beton. Hij vond dat slecht voor de mensen en de natuur. In de natuur is geen enkele rechte lijn te vinden, zei hij, en als je goed kijkt is dat waar. Hunderwasser maakt veel gebruik van organische vormen in zijn werk. Ook de natuur speelt een belangrijke rol. Veel van zijn gebouwen zijn verzonken in het landschap of voorzien van veel groen en bomen, ook op de balkons (vaak met beregeningsinstallaties). Hij werd geïnspireerd door Gaudi. Daarom maakte hij ook veel gebruik van mozaïek.

Torentjes met ui-vormen

Veel van de gebouwen die Hundertwasser ontwierp zijn voorzien van torentjes met uivormige daken. Heerlijk om te zien. Hij pimpte ook veel (saaie) flatgebouwen. In Wenen bezocht ik een energiecentrale waaraan hij wat verfraaiingen had toegevoegd. Prachtig! Persoonlijk houd ik ook veel van de kleuren die hij gebruikt in zijn kunst en bouwwerken.

Inspiratiebron

Ik maakte kennis met Hundertwasser en vergat hem weer, totdat ik na het afronden van de opleiding Kunstzinnig Dynamische coaching een bijeenkomst had met mijn studiegenootjes. Twee van hen vertelden over Hundertwasser en verzorgden een workshop geïnspireerd door hem. Ik was verkocht. Sindsdien maakt Hundertwasser deel uit van mijn (kunstzinnige) leven. Vele workshops en schilderijen volgden. En nu zelfs een heel bijzonder product: het mondkapje met een schilderij dat ik maakte, geïnspireerd door Hundertwasser. Zo probeer ik van de nood een deugd te maken. Ze zijn in ieder geval vrolijk en ik word er, naar omstandigheden, blij van. Ik heb er een beperkte oplage van laten maken.

mondkapje hundertwasser

~ Wordt vervolgd … ~

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *