Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

Kleurplaat Zaanse Huisjes

Kleurplaat Zaanse Huisjes

Speciaal voor jullie: een kleurplaat met Zaanse Huisjes. Samen met Dé Kleurrijke schrijfcoach Jolanda Pikkaart ben ik een paar dagen op pad geweest als voorbereiding op mijn workshops voor mijn creatieve school. We bezochten het Rijksmuseum in Amsterdam op donderdag, het Cobra Museum op vrijdag en de Zaanse Schans op vrijdag. Elke dag hebben we een tekening van de dag gemaakt die paste bij wat we die dag deden. Het past dus precies in de Zomer tekening, de zomerse tekening van de dag.

Kleurplaat Zaanse Huisjes

We zaten in een theetuin met het uitzicht op de rivier en de kade met de kenmerkende groene huisjes. Overigens waren die vroeger helemaal niet groen, maar tegenwoordig wel. Dit beeld zo zal je niet tegenkomen aan de kade, want ik heb gewoon wat huisjes bij elkaar gezet die ik mooi vond. Maar het geeft wel een goed beeld van die kenmerkende daken en vormen. Ik heb hem ook ingekleurd, zie onder.

Je kan de kleurplaat downloaden en uitprinten zo vaak als je wilt! Veel plezier ermee!

kleurplaat zaanse huisjes
Kleurplaat Zaanse Huisjes

De Zaanse Schans

Bij de Zaanse Schans bezochten we een aantal molens, waaronder De Kat (de verfmolen) en de houtzaagmolen. Vooral de eerste molen maakte veel indruk. Ik stelde namelijk in de winkel wat vragen over de pigmenten, die er qua kleur wel heel nep uitzagen, en toen heeft de molenaar ons meegenomen naar de ruimte ‘achter de schermen’ waar álle pigmenten opgeslagen liggen. Echt zo gaaf was dat. Om nooit meer te vergeten.

kleurplaat zaanse huisjes

1 gedachte over “Kleurplaat Zaanse Huisjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *