Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

tuinplanner

Lentekriebels

Heb jij ze al, de lentekriebels? Ik wel. De sneeuw is gesmolten en de temperaturen gaan dit weekend omhoog. Hoe heerlijk is dat? De sneeuwklokjes bloeien en ook de krokussen zijn volop aanwezig. De vogels zijn zelfs al bezig met hun nestjes en vliegen af en aan. Ik heb mijn tuinstoel klaargezet om te drogen en negeer de loodgrijze lucht.

Lentekriebels

Voor mij is de tuin met alles wat daarin leeft heel belangrijk. De planten en de dieren krijgen alle ruimte, in ieder geval van mij. Onze puberjongens schieten wel eens een voetbal een kant op die niet zo handig is en de katten jagen op de vogels (vooral de dameskat) maar goed, ook dat hoort erbij.

De tuinplanner

Ik verheug me er al weer op om de tuin weer in volle bloei te zien. Met een snoeischaar haal ik vast wat takjes weg, in de hoop dat het niet meer gaat vriezen. Ik kijk of er al wat op begint te komen (ja, de distel!) en gooi wat dode planten uit de potten weg. Ik zoek de lege hoekjes op van de tuin om te kijken of ik er nog wat van kan maken. En ik ontwerp de tuinplanner.

In de tuin of op het balkon is altijd iets te doen, maar wanneer doe je wat? Op welke dag geef je een bepaalde plant water? Schrijf het op, zodat hij niet uitdroogt of verzuipt. De planner is ook voor de kamerplanten prima bruikbaar! De planner bestaat uit 25 unieke pagina’s. Je kan een planning maken per maand, maar ook aangeven op welke dag een bepaalde plant water of voedsel nodig heeft.

Zie je een mooie plant die je graag in je tuin of in het balkon wilt hebben? Zet het in je planner zodat je het niet meer kan vergeten. Jouw tuin, balkon of woonkamer wordt mooier dan ooit! Ik heb de mijne uitgeprint en ingevuld. Ik houd ervan. Nu mijn boodschappenlijstje weer gaan inperken …

Cadeau voor jou

Mocht je eens willen proberen of een planner voor jou fijn werk, dan kan je deze uitprinten en invullen voor de komende maand. Deel je hem als hij ingevuld is?
Op deze planner staan illustraties van mijzelf!

lentekriebels
tuinplanner

Verrassing voor nieuwsbriefleden

De meest recente verrassing voor nieuwsbrieflezers staat hier. Het wachtwoord staat in de mail.

Ben je nog niet ingeschreven voor de leukste nieuwsbrief van Nederland? Doe dat dan snel! Het kan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *