Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

positief denken

Positief denken en een nieuwe planning

Eindelijk is er weer wat meer ruimte voor positief denken. Alhoewel dat op zich een kernkwaliteit is van mij, waardoor ik me staande houd met de depressies, was er de laatste tijd weinig om over te juichen. De kinderen hadden het zwaar op school (en met het leven), mijn schoonmoeder bleef pijn houden en kreeg daarom ingreep op ingreep en zelf stond ik op een (lange) wachtlijst voor een operatie.

Positief denken

Het valt niet altijd mee op positief te blijven denken. De uitslag van de verkiezingen en de reacties op de nieuwe corona persconferentie blijven me verbazen. Allerlei complottheorie├źn vliegen over en weer met veel uitvallen naar de overheid.

Ik houd me maar vast aan de opmerking die ik hoorde, dat hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe eerder het voorbij is. Dus binnen blijven bij klachten of een positieve test, bijvoorbeeld. Onbegrijpelijk dat mensen dat niet doen, in mijn opinie.

Maar goed! Ik probeer het positief denken ook op dit onderwerp toe te passen en er samen met mijn gezin iets van te maken. Heus niet makkelijk, daar schreef ik al wat blogjes over, maar er zit niks anders op. Op het moment is ook dat gelukkig weer wat rustiger.

Operatie vervroegd

Tot mijn grote geluk werd ik gebeld door het ziekenhuis. Er is een gaatje op de operatieplanning en ik kan deze vrijdag al onder het mes (in plaats van twintig weken wachten en later 22 april). Ze moest lachen om mijn blije reactie, want ik heb veel last en was toch wel bang dat door de oplopende coronabesmettingen de ziekenhuizen weer dicht zouden gaan. Ik weet dat ik lang de enige niet ben die wacht op een operatie. Goed om je dat te realiseren.

Ik hoop voor de kleurrijke boekentour op 10 april 2021 weer volledig opgeknapt te zijn. Heerlijk, want ook mijn nieuwe prentenboek verschijnt dan: Dierenoptocht in Londen.

Om er toch wat van te maken de komende tijd heb ik voor jullie een kaart gemaakt die je uit kan printen en op kan sturen aan je vrienden of familie. Zo kunnen we toch een beetje vrolijkheid delen, hoop ik.

Ik ‘verheug’ me op vrijdagmiddag, als mijn operatie voorbij is. Jongste zoon is bezig met het samenstellen van een versterkend viergangen feestmenu: vooraf noedels gevolgd door drie gangen ijs. Ik kan niet wachten.

positief denken

Verrassingscadeau nieuwsbrief

Zoals elke week krijgen mijn nieuwsbrieflezers een extra verrassing. Die vind je hier. Het wachtwoord staat in de meest recente e-mail met inspiratietips. Ben je nog niet ingeschreven?

Ja, ik schrijf me in voor de leukste tips en verrassingen!

Schrijf je in voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Regelmatig verstuur ik een e-mail vol tips en gratis verrassingen. Schrijf je snel in!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *