Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

thaise massage

Thaise massage: mijn #1 ontspanningstip

Afgelopen vrijdag ging ik weer eens naar de Thaise Massage. Ik schreef in een eerder blogje dat het op het moment erg pittig is bij ons door de combinatie van corona, autisme en persoonlijke omstandigheden. Ook werktechnisch gezien is het erg druk, omdat de online boekentour van de kleurrijke schrijvers binnenkort op stapel staat en er dus veel boeken naar de drukker moeten. Daarom had ik veel behoefte aan ontspanning.

Thaise massage

Daarom maakte ik vrijdagochtend een afspraak voor Thaise massage. Ik kom daar al jarenlang en alle medewerkers kennen me daar. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe, maar ze weten de knopen erg goed uit mijn nek en rug te halen, waardoor ik lekker ontspan. Als ik binnenloop, de geur van de olie ruik en de pianomuziek, valt er al iets van me af. Ik neem er te weinig te tijd voor, want druk druk druk en een prijskaartje maar toch is het voor mij de moeite waard om het wel te doen.

Min 25 kilo

‘Wat ben je klein geworden,’ zei mijn masseuse afgelopen vrijdag. Ze had me maanden niet gezien (door de lockdown) en doelde erop dat ik behoorlijk wat kilo’s kwijt ben. Hoe ik het gedaan had. Ik schreef daar al eens een blogje over toen ik twintig kilo was afgevallen.

Inmiddels tik ik meer dan 25 verdwenen kilo’s aan. Het is wel een voortdurende ‘strijd’ met de vochtbalans door de depressiemedicijnen, maar je ziet het wel. Ik begreep dat iemand die mij jaren geleden zag, me niet meer herkende van mijn profielfoto.

niet doorslaan

Best een prestatie, alhoewel ik ook moet zorgen dat ik niet doorsla: steeds meer stappen, steeds meer calorieën verbranden. Niet goed voor de ontspanning. Het afvallen gaat nu wat langzamer, ook door mijn lichamelijke problemen, en ik wil me daar niet door laten ontmoedigen. Ik merk aan mijn lijf dat het soepeler is en dat mijn conditie vooruit gaat. Daar ben ik blij mee, maar ook hier is ontspanning belangrijk.

ontspan tip #2 lezen of kleuren

Lekker met een boek in de tuin. Of met een kleurplaat. Deze maakte ik voor de tekening van de dag en werd geïnspireerd door mijn massage. Je kan hem uitprinten en inkleuren. Veel ontspanning en plezier toegewenst. Ik verheug me nu al op aanstaande vrijdag. Dan heb ik een nieuwe afspraak bij de Thaise Massage.

Thaise Massage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *