Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

scrapbook papier maken

Scrapbook papier maken

Omdat ik voorzichtig gezegd niet zo goed in mijn vel zit ben ik op zoek naar afleiding en dat vind ik in iets heel leuks: scrapbook papier maken. Dit zijn bladzijden met mooie patronen die je kan gebruiken in een journal, fotoboek, om iets te vouwen of wat je maar kan verzinnen. Ze zijn in kant en klare pakketjes te koop, maar ook als digitale pakketjes om zelf uit te printen. Ik wilde graag dat soort pagina’s kunnen maken met mijn eigen illustraties. En dat is gelukt!

Scrapbook papier maken

Het is één van de resultaten van mijn creatieve jaar, mijn wens om scrapbook papier te maken. Dit jaar geen roman van mijn hand, omdat mijn hoofd daar veel te vol voor is door alle Corona-consternatie en bijkomende perikelen. Er is meer ruimte voor tekenen en kleuren. Bijkomend voordeel is, dat het mij erg ontspant. Ik wilde graag iets moois maken met mijn illustraties.

Zo verwerkte ik op basis van mijn cursus het haasje voor de tekening van de dag tot dit papier. Ik word er blij van! Het is nog niet af of 100% goed maar ik vond het toch leuk om de voortgang te laten zien. Het is fijn om je te blijven ontwikkelen met zo’n cursus.

kleine tekenopdrachten

Het begin: een kleurenschema

De kleuren van het haasje gebruikte ik om een kleurenschema te maken.

Het voorlopige resultaat

Ik varieer met kleuren voor de ondergrond, de grootte van het haasje en de achtergrondletters (Je t’aime en bienvenue). Probeer verschillende texturen en weer wat andere effecten. Dit is het voorlopige resultaat. Welk velletje vind jij het mooiste? Ik denk ik het gele vel. Daarom mag je dat downloaden en gebruiken.

Ik ben er de hele dag mee bezig geweest, want het is echt nog niet zo simpel gemaakt. Ik vond het erg leuk om te doen en ik vergat even mijn pijn en zorgen. Ik hoop dat het jullie ook blij maakt!

De nieuwsbrieflezers zullen vrijdag vast wel weer verrast worden met wat ik dan voor ze in petto heb. Ben je nog niet ingeschreven voor de leukste nieuwsbrief van Nederland? Doe het snel, dan krijg je ook zoals vele inschrijvers elke week leuke verrassingen in je mailbox.

scrapbookpagina's maken

Je kan het papier hier downloaden.

scrapbook pagina's

1 gedachte over “Scrapbook papier maken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *