Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

wat betekent creativiteit?

Vragen over creativiteit

Ik heb een paar vragen over creativiteit voor jullie. Ik ben heel blij als je me daarmee wil helpen.

Ik schreef een paar berichten met mijn zeven geheimen voor meer creativiteit. Omdat ik zelf zo veel voordelen zie van creativiteit, wil ik ook graag anderen helpen om dit wondermiddel in te zetten. Ik zou daarom graag willen weten waar je tegenaan loopt. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

Vragen over creativiteit

 1. Wat houdt creativiteit voor jou in?

2. Welke voordelen levert het je op?

3. Wat kan je al?

4. Wat wil je nog leren?

5. Waar loop je tegenaan?

vragen over creativiteit
Inschrijven voor het werkboek ‘Zeven geheimen voor meer creativiteit’

Ja, ik schrijf me in voor ‘de werkboeken bij de zeven geheimen voor meer creativiteit’ en de tips die nog gaan volgen.

Marketing door

12 gedachten over “Vragen over creativiteit”

 1. Miriam Dubbeldam-Druijff

  Wat houdt creativiteit voor jou in? Tekenen en schilderen en kleuren
  Welke voordelen levert het je op? Soms afleiding maar sowieso plezier

  Wat kan je al? Dingen tekenen zonder dat het ergens op hoeft te lijken abstract hwet dat volgens mij toch
  Wat wil je nog leren? Dingen echt realistisch tekenen
  Waar loop je tegenaan? Perfectionisme en momenteel mijn huidige situatie

 2. Wat houdt creativiteit voor jou in? : Bezig met met iets maken dat tastbaar en blijvend is.
  Welke voordelen levert het je op? : Anders leren kijken, maar ook om over drempels heen te gaan, jezelf blijven uitdagen..
  Wat kan je al?: Op tekengebied, ik durf lijnen te zetten en nieuwe materialen te gebruiken en heb daar ook plezier in.
  Wat wil je nog leren?: Beter worden, dat wat ik neerzet, ook ergens op lijkt.
  Waar loop je tegenaan?: Lef, nog altijd een gebrek aan lef. Soms is het lastig mezelf te motiveren.

 3. Vragen over creativiteit

  Wat houdt creativiteit voor jou in?
  Alles wat je creëert . Voor mij is dat schrijven, tekenen, breien en tekenen. Koken zou hier bij kunnen horen, maar daar ben ik niet creatief in.

  2. Welke voordelen levert het je op?
  Ik word er ontspannen en blij van, mijn hoofd is dan even leeg. Ik maak iets moois, of vaak niet haha

  3. Wat kan je al?
  Lastige vraag. Je kunt altijd meer leren.

  4. Wat wil je nog leren?
  schilderen en de rest verdiepen.

  5. Waar loop je tegenaan?
  tijdgebrek, ik wil teveel

   1. Creativiteit is iets maken wat dan ook en op welke manier dan ook. Het liefst helemaal out of the box. Ik merk alleen dat ik wat ervaring tekort kom. Ik wil nog heel veel leren en dat kan ik alleen maar door heel veel dingen te proberen en tips te krijgen. Wat ik lastig vind is diepte brengen in tekeningen. Soms vind ik het lastig om iets in te kleuren ben bang dat ik het dan verpest. Wat ik al kan tja dat is lastig. Ik kan luisteren naar tips en er wat mee doen. Verder kan ik wel wat tekenen en kleuren schilderen en kliederen. Wat ik ook nog wil leren meer uit de box te denken. Los laten van de regels die ik vroeger aangeleerd heb gekregen. Waar ik tegen aan loopt is teveel in een vast patroon denken door de tekeningen van andere deelnemers leer ik veel, zo kan het dus ook! En ik wil materialen leren kennen en steeds iets beter worden. Ik loop vooral tegen gebrek aan ervaring op. En natuurlijk een druk gezin wat veel aandacht en tijd opslokt maar waar ik echt een momentje kan plannen pak ik me dat. Zeker als de kids weer eens normaal naar school kunnen en de tuin klaar is kan ik tijd genoeg creëeren. Ik.henietbiederr dag van de opdrachten en de uitvoeringen van de andere ga allemaal vooral zo door! De opdrachten zijn iedere dag anders en erg leuk. Dank je Esther.

 4. 1: Wat hou creativiteit voor mij in. Buiten mijn comfort zone treden. Er is altijd gezet dat ik het niet kan.
  2: Wat levert het op. Ontspanning, durf, maar ook emotie. Duidelijk voorbeeld, het geitje. Waarom was hij in eens weg. Maar ook blijdschap, geluk. Zo iets.
  3: Wat kan je al. Mijn eerste reactie, niets. Maar dat is niet zo. Maar ik wil nog zoveel leren. Dus kom maar op. Ook volgend jaar ben ik er bij. Ik heb ook het idee dat ik een beetje op één punt blij hangen.
  Wat wil je nog leren. Heel veel maar om iets te noemen. Ik heb 3 soorten verf en weet daar niet goed wat ik daar mee doen kan en hoe te gebruiken en kleurpotloden werken. Ook lastig. 😘😘😘
  5: Waar loop je tegen aan. Het belangrijkste is geen creativiteit. Ik kan niet gaan zitten als ik in heb om te tekenen want dan heb ik geen idee waar of hoe ik beginnen moet dus teken ik de basis na.

 5. Creativiteit is creëren, scheppen. Iets dat nog niet bestaat maken. Vanuit een innerlijke drang. Spelen met kleur en vorm.
  Het levert ontspanning en vreugde op. Uit je hoofd, in je hart
  Wat kan ik al? Veel. Wat kan ik niet, Veel. Er is nog zoveel te ontdekken en uit te proberen.
  Ik loop er.tegen aan dat ik minder vaak creatief ben dan ik zou willen. Ik doe het gewoon te weinig. Dat is de reden dat ik aan dit traject mee doe. Om.gestimuleerd te worden

 6. 1. Wat houdt creativiteit voor jou in? Dat ervaar ik als heel breed. Ik vind tekenen heel leuk, maar ben daarin tegelijkertijd ook nog heel erg zoekende. Ik fotografeer graag en zie bijna altijd wel iets, wat ik de moeite van het vastleggen waard vind. En ik vind taal heel mooi en vind het leuk om fotoboeken te maken met een verhaal of oneliners.

  2. Welke voordelen levert het je op? Als ik ergens mee bezig ben, kan ik daar “in verdrinken”. Dan vergeet ik alles om me heen. Absoluut voordeel is dan ook, dat het positieve afleiding kan bezorgen. Moet het me “alleen gunnen” om ook ergens voor te gaan zitten. Of een stuk te gaan lopen en vervolgens weer van alles te zien.

  3. Wat kan je al? Goede vraag. Als ik er voor ga zitten, kan ik best aardig iets na tekenen. Ik wil wel altijd graag mezelf blijven.

  4. Wat wil je nog leren? Heel veel. Maar op tekengebied zou ik heel graag mijn eigen stijl vinden en lef en vertrouwen in mezelf krijgen. Zit het in me, om niet alleen dingen na te tekenen, maar ook uit mezelf te laten komen?

  5. Waar loop je tegenaan? Tijd….. En misschien stiekem toch ook zelfvertrouwen.

 7. Creativiteit is heel breed. Gedachten vrije gang laten gaan. met hoofd en lichaam bezig zijn. Is goed voor verbinding tussen linker en rechter hersenhelft met alle energie die daar weer uit voorkomt.
  Creativiteit is voor mij ook dat er ‘zomaar’ leuke oplossingen of mogelijkheden in mij op komen.

  Welk voordeel? Vaak ben ik te druk met mijn werk en in mijn hoofd om creativiteit echt de ruimte te geven. Creativiteit geeft rust, maar ik moet eerst rust hebben om creatief te kunnen worden.

  Wat ik kan? Haken, breien, schrijven.
  Tekenen en schilderen zeer minimaal.

  Wat wil ik leren? Ik zou graag eerst meer technieken van tekenen en schilderen willen leren. Die mis ik.

  Dat laatste loop ik tegenaan. Als het dan ook niet lukt, gaat het plezier snel weg.

  Jouw cursus zorgt in ieder geval dat ik iedere maand ga zitten. Ik hoop dat ik daardoor mezelf kan stimuleren vaker te gaan tekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *