Hoe kan ik mijn creativiteit vergroten?

Hoe kan ik mijn creativiteit vergroten? Zeven geheimen deel 3

Hoe kan ik mijn creativiteit vergroten? Dat is een vraag die mij vaak gesteld word. Daarom deel ik mijn zeven geheimen voor meer creativiteit. Omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn het is om creatiever te zijn, heb ik voor jou een freebie gemaakt waarin ik mijn geheimen deel om jou creatiever te maken. Ik zet mijn kennis en ervaring in om jou creatiever te maken, zodat je van de voordelen gebruik kan maken.

In het nieuws las ik een interessant stuk over hoe belangrijk creativiteit is. De creativiteitsgenen hebben er namelijk voor gezorgd dat de Homo Sapiens niet is uitgestorven. Meer erover lees je hier. Het sluit wel aan bij mijn eigen ervaringen. Creativiteit kan je helpen in lastige situaties. Hierbij de laatste twee geheimen: dichtbij en danken.

Hoe kan ik mijn creativiteit vergroten?

Ik heb de tips ingedeeld in de zeven D’s, omdat dat me een makkelijke geheugensteun lijkt!

De eerste drie tips vind je hier.
Geheime tip 1: Denken
Geheime tip 2: Durven
Geheime tip 3: Doen

Tip 4 en 5 staan hier, Dromen en Doorzetten.
Geheime tip 4: Dromen
Geheime tip 5: Doorzetten

Deel drie gaat over geheim 6 en 7, dichtbij en danken.

Geheime tip 6: Dichtbij
Geheime tip 7: Danken

Geheime tip #6 Dichtbij

Met mijn zoon was ik in Etten-Leur, op 10 km van mijn huis. Daar heeft Vincent van Gogh gewoond, een zeer bekende Nederlandse kunstschilder. Sterker nog, hij heeft ook een band met Breda, de stad waar ik woon! Hoe bijzonder is dat?

Vandaar mijn zesde geheim: dichtbij. We hoeven niet moeilijk te doen om creatiever te zijn. Dichtbij is zo veel voorhanden!

Hoe kan ik mijn creativiteit vergroten?

Welke kunstenaars hebben bij jou in de buurt gewoond? Welke kranten of tijdschriften worden uitgegeven? Kunstroutes georganiseerd? Online knutselclubjes, herstelateliers en online tekenworkshops, zoals de mijne? Ga eens op zoek, met name dichtbij, naar gelijkgestemden. 

Hoe kan je deze tip toepassen?

Als het goed is, heb je bij één van de eerdere tips een keuze gemaakt welk onderdeeltje van jouw creativiteit je de komende tijd meer aandacht wilt geven. 

Je hebt gekeken welke stappen je wilt gaan zetten daarvoor. Kijk eens bij jou in de buurt wat er wordt aangeboden en wat het niveau is. Sluit dat aan bij wat jij in gedachten had? Is het cursusbedrag te overzien? Zo nee, kan je ervoor gaan sparen? Als dat niet lukt, welke alternatieven zijn er die minder kosten of zelfs gratis zijn? Via pinterest of facebook is er vast wel iets te vinden.

Zoek een leuke cursus om je vaardigheden te vergroten, bijvoorbeeld een van mijn creatieve maanden.

Geef niet op! Download het werkboek en vul het in zodat je weet waar je aan gaat werken de komende tijd. Veel plezier!

Geheime tip #7: Danken

Misschien vind je dit een raar woord bij mijn zeven geheimen, of denk je dat jet er niet bij hoort. Toch is het een heel belangrijk toevoeging. We gaan danken. Wie? Jezelf. Voor alles wat je al kan en doet.

Je bent inmiddels bij mijn zevende geheim aangekomen: danken. Ik dank jou voor het lezen. Ik dank jou dat je dit aan jezelf hebt gegund. Waar bedank jij jezelf voor?

Hoe kan je deze tip toepassen?

Kijk eens in je werkboek met wat jij wilde bereiken door creatiever te zijn. Welke stappen heb je gezet? Wat heeft het je opgeleverd? Wees daar blij mee en dankbaar voor. Wuif het niet weg, alsof het iets onbetekenends is. Dat is het niet! Jij hebt het jezelf cadeau gedaan. Je gunde jezelf wat creatieve tijd, met alle voordelen die dat geeft. Het is zo waardevol! We onderzoeken dat verder in het derde deel van het werkboek.

Wees blij met elk klein stapje dat je zet. Bekijk wat er goed gaat en niet wat er allemaal mis is. Je zal zien dat deze manier van kijken je veel gaat opleveren. De kracht van gedachten is heel sterk. Hoe positiever je tegen jouw stapjes en vorderingen aankijkt, hoe fijner het is, met name voor jezelf. Want daar doe je het voor. Voor jezelf.

Schrijf je vooral in voor de mooie, behulpzame werkboeken. Gun het jezelf.

Inschrijven voor het werkboek 'Zeven geheimen voor meer creativiteit'

Ja, ik schrijf me in voor 'de werkboeken bij de zeven geheimen voor meer creativiteit' en de tips die nog gaan volgen.

Marketing door

2 gedachten over “Hoe kan ik mijn creativiteit vergroten? Zeven geheimen deel 3”

  1. Nog een tip voor meer creativiteit: doe het samen! Nodig een of twee vriendinnen uit (wel corona-proof). Met een pot koffie of thee erbij ga je aan de slag met een bepaalde opdracht. Je zult zien dat ieder het op haar eigen manier doet. Het is niet bedoeld om elkaar na te doen (ook al is dat soms niet erg) maar om elkaar te helpen en te inspireren. En het is nog gezellig ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *