Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

blij en dankbaar

Blij en dankbaar

Ik ben blij en dankbaar. Het is vandaag 23 april. De dag dat ik geopereerd zou worden. Zou worden, inderdaad, want dankzij een aantal telefoontjes en overleg met de specialist is de operatie naar voren gehaald. 

Vier weken geleden ging ik onder het mes. Ik ben daar nu nog van aan het herstellen, met ups en downs, maar de verwachting is dat het goed gaat komen. 

Waarom ik dan zo blij en dankbaar ben? Als de operatiedatum was blijven staan, zou hij zijn afgezegd. De ziekenhuizen in Brabant, maar niet alleen hier, hebben hun handen vol aan de behandeling van Coronapatienten.

blij en dankbaar

Blij en dankbaar

Van een straatgenoot kreeg ik een Margriet. Die staat al een maand te stralen in  de tuin. Op de bovenstaande foto zie je een bloem van de margriet, vol stuifmeel doordat er veel bijen en hommels op bezoek komen.

De gever van de plant stond ook op de wachtlijst voor een operatie, langer dan ik, zelfs. Ook zij kreeg uiteindelijk een operatiedatum, na de mijne, maar je raadt het al: het werd afgezegd. Heel vervelend, wat ook zij heeft veel last en pijn.

De gevolgen van de huidige situatie zijn pittig voor iedereen, dat hoef ik vast niet uit te leggen. Wij zijn ook zeker niet de enige die de dupe zijn van de huidige situatie, lang niet zelfs. Daarvan ben ik me heel goed bewust. Ik hoop dan ook voor iedereen dat er snel een positieve verandering komt, bijvoorbeeld door een hogere vaccinatiegraad.

Genieten van de kleine dingen

Ik ben blij en dankbaar.

Dat mijn operatie door is gegaan. Dat ik aan het herstellen ben, in plaats van wachten op een datum ergens tussen nu en Sint Juttemis. 
Dat de zon schijnt. Dat de bijen, vogels, hommels en vlinders onze tuin veelvuldig bezoeken.

Dat de jongens, ondanks de lastige omstandigheden alle (oudste) of veel toetsen hebben gehaald en (vrijwel) alles voldoende staan.

Het is hard werken, voor hen en voor ons. Daarom was het zo fijn dat mijn operatie een maand geleden was. Mijn energie neemt weer een beetje toe. Ik kan er voor hen zijn. Dat is nodig. En het lukt.

Ik schreef de eerste vijf geheimen voor meer creativiteit, waar  ik erg blij van word! Dit is deel 2.

mijn zeven geheimen voor het verhogen van je creativiteit

Kleine tuinverrassing

Voor wie meer wil weten over de Margriet maakte ik een miniposter. Het is een dankbare vaste plant die in veel soorten en kleuren te verkrijgen is. Ook heel geschikt voor op een balkon.

Creativiteit is voor mij op dit moment heel belangrijk. Elke dag maak ik tijd voor een kleine tekening of schildering. Het ontspant en maakt me rustig. Ik schreef een blogje over hoe dat komt en ik deel mijn zeven geheimen voor meer creativiteit, met prachtig werkboek, waarover de eerste complimenten al zijn aangekomen, waarvoor dank! Vraag het vooral aan. Het kost niks, het levert veel op!

Maak er wat van. Ook nu.

Ja, ik schrijf me in voor de leukste tips en verrassingen!

Schrijf je in voor de leukste creatieve tips en verrassingen

Regelmatig verstuur ik een e-mail vol tips en gratis verrassingen. Schrijf je snel in!blij en dankbaar

1 gedachte over “Blij en dankbaar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *