Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

mijn zeven geheimen voor het verhogen van je creativiteit

7 geheimen om je creativiteit te verhogen deel 2

Welkom bij mijn 7 geheimen om je creativiteit te verhogen, deel 2. Omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn het is om creatiever te zijn, heb ik voor jou een freebie gemaakt waarin ik mijn geheimen deel om jou creatiever te maken. Ik zet mijn kennis en ervaring in om jou creatiever te maken, zodat je van de voordelen gebruik kan maken.

7 geheimen om je creativiteit te verhogen - nummer 4 en 5

Ik heb de tips ingedeeld in de zeven D’s, omdat dat me een makkelijke geheugensteun lijkt!

De eerste drie tips vind je hier.

Geheime tip 1: Denken
Geheime tip 2: Durven
Geheime tip 3: Doen

Dit bericht gaat over tip 4 en 5.

Geheime tip 4: Dromen
Geheime tip 5: Doorzetten

Binnenkort volgen tip 6 en 7:

Geheime tip 6: Dichtbij
Geheime tip 7: Danken

Geheime tip #4 Dromen

Vannacht droomde ik dat ik op vakantie was. Ik wandelde in de bergen, op mijn lievelingsplekje. Ik werd uitgerust wakker en had zin om de dag te beginnen. 

Ik houd ook van dagdromen. Het bedenken wat ik wil bereiken en hoe ik dat voor elkaar kan krijgen, ook op het gebied van creativiteit.

Ik kan lang nog niet alles op het gebied van tekenen en schilderen wat ik zou willen. Ik zie regelmatig illustratoren waarvan ik hoop dat ik het ooit ook zo goed ga doen als zij. Is dat erg? Nee, helemaal niet. Het is goed om te dromen van wat je wil bereiken, maar nog beter om je dromen waar te maken door kleine stapjes te zetten.

Je dromen aan te passen en bij te stellen als dat nodig is. Te blijven dromen, zodat je iets hebt om naar uit te kijken.

Hoe kan je deze tip toepassen?

Waar droom jij van? Wat wil je graag leren op het gebied van creativiteit? Belangrijker nog: wat is je doel? De stappen naar het waarmaken van een droom zijn afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken. Om te zorgen voor meer ontspanning zijn andere stappen nodig dan wanneer je fulltime illustrator wilt worden.

Zelf wilde ik graag leren haken, want het zou zo makkelijk zijn en heerlijk ontspannen. Na tien keer opnieuw begonnen te zijn, elke keer mijn haakwerk in de knoop, verkeerde telling enz heb ik het opgegeven. Het leverde meer stress op dan ontspanning. Gelukkig is tekenen heel wat laagdrempeliger, vind ik dan.

In het werkboek kan je aan de gang met jouw dromen en het waarmaken ervan. Je ontvangt drie delen, voor de eerste drie geheimen, geheim 4 en 5 en voor de laatste twee geheimen.

In het werkboek ga je jouw dromen behapbaar maken, zodat je ze daadwerkelijk uit kan laten komen. Werk dan eerst de eerste drie geheimen uit voor jezelf, zodat je goed weet wat je wilt.

Geheime tip #5: Doorzetten

In 2007 startte ik met creatieve therapie en later de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach. Inmiddels heb ik dus bijna 15 jaar ervaring met tekenen, schilderen en allerlei andere inspirerende creatieve technieken. Ik volgde nog vele aanvullende cursussen en opleidingen, zoals tekenen voor kinderen en een opleiding tot kindercoach.

Om de effecten van iets te ervaren, is het belangrijk om het langer vol te houden. Het is mijn creatieve jaar. Een jaar lang ligt mijn focus op tekenen en schilderen. Juist in deze lastige tijden is dat heel belangrijk voor me. Elke dag maak ik een kleine tekening. Dat doe ik niet alleen, velen tekenen met mij mee en ervaren de voordelen en ontspanning die ik beschrijf. Om een nieuwe gewoonte in te laten slijten, is het nodig om die drie maanden lang elke dag te herhalen. Doorzetten dus! Niet te snel denken dat je iets niet kan.

Hoe kan je deze tip toepassen?

Als je al mijn geheimen doorneemt, heb je al eens onderzocht waarom je creatiever wilt worden. Laat je doelen daarbij aansluiten. Als je je doelen hebt gekozen, geef het dan niet te snel op. Zet door, ook als het lastiger gaat. Vraag hulp als je dat nodig hebt. Zoek een leuke cursus om je vaardigheden te vergroten, bijvoorbeeld een van mijn creatieve maanden.

Geef niet op! Download het werkboek en vul het in zodat je weet waar je aan gaat werken de komende tijd. Veel plezier!

Hier op Youtube een leuke video over Doorzetten

Inschrijven voor het werkboek 'Zeven geheimen voor meer creativiteit'

Ja, ik schrijf me in voor 'de werkboeken bij de zeven geheimen voor meer creativiteit' en de tips die nog gaan volgen.

Marketing door

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *