Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

7 geheimen om je creativiteit te verhogen

7 geheimen om je creativiteit te verhogen

Welkom bij mijn 7 geheimen om je creativiteit te verhogen. Omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn het is om creatiever te zijn, heb ik voor jou een freebie gemaakt waarin ik mijn geheimen deel om jou creatiever te maken. Ik zet mijn kennis en ervaring in om jou creatiever te maken, zodat je van de voordelen gebruik kan maken.

7 geheimen om je creativiteit te verhogen - nummer 1 tm 3

Ik heb de tips ingedeeld in de zeven D’s, omdat dat me een makkelijke geheugensteun lijkt!

Geheime tip 1: Denken
Geheime tip 2: Durven
Geheime tip 3: Doen
Geheime tip 4: Dromen
Geheime tip 5: Doorzetten
Geheime tip 6: Dichtbij
Geheime tip 7: Danken

Geheime tip #1: Denken

Denk eens na waar jij van houdt op het gebied van creativiteit. Houd je van breien, haken, schilderen, koken, tekenen, tuinieren, schrijven, muziek maken? Er zijn zo veel mogelijkheden! Waar ben jij al goed in? Op welk vlak wil je je verbeteren?

 

inspirerende tekenworkshop

Welk boek spreekt je aan, welke schrijfstijl? Welke boeken staan in de kast?

Hoe kan je deze tip toepassen?

Ga naar Google en typ in: kunstwerken. Je ziet meteen allerlei voorbeeld van afbeeldingen waarbij je kan kijken wat wel of niet aanspreekt. Ga eens grasduinen op de verschillende tijdsperioden die er zijn zoals renaissance of zoek op onderwerp zoals kat of portret. Er zijn ook mooie voorbeelden van hergebruik van materialen in kunstwerken.

Overigens is ‘Denken’ ook een valkuil. Te veel denken kan je creativiteit beperken. Gedachten als: is het wel goed genoeg wat ik doe? Wordt het mooi genoeg? Ik kan het niet. Een ander kan het beter. Ik kom daar bij de geheime tip nummer 2, ‘Durven’ op terug. Lees vast dit, over de kracht van gedachten.

Geheime tip #2: Durven

We zijn vaak zo streng voor onszelf. Onze innerlijke criticus laat ons luid en duidelijk weten dat we er niks van kunnen. Een lijn is niet recht genoeg. Een tekst is slecht. Het breiwerk rommelig en het eten dat we hebben gekookt vies. Wat een ander er ook van zegt of vindt.

hoe teken je een kikker

Maar is dat allemaal wel echt waar of geloven we een vervelend stemmetje in ons hoofd? Misschien is er vroeger iemand geweest die zo iets tegen jou gezegd heeft, wat je nog altijd hoort. Dat is vaak zo. Een kleuterleidster die zei dat je niet kon zingen of tekenen blijft lang doorklinken bij mijn cursisten, heb ik de afgelopen jaren ervaren. Zo erg, dat ze nu nog altijd niet durven.

Hoe kan je deze tip toepassen?

Kijk eens voor jezelf of dit punt op jou van toepassing is. Wat durf jij wel en wat niet? Wat wil je durven?
Dat je op deze pagina, bij deze tip, bent aangekomen is al een hele goede eerste stap als je meer wilt durven op het gebied van creativiteit.

Ik hoop dat je dit stemmetje niet herkent. Mocht het wel zo zijn, dan hoop ik dat het je lukt om het stemmetje zo veel mogelijk kan negeren, bijvoorbeeld door je hoofd iets te doen te geven. Lees ook maar eens dit blogje over het dit onderwerp. Zet een mooi muziekje op, pak een papier en potlood en maak een tekening of affirmatie om jezelf een hart onder de riem te steken.

Hier op Youtube een leuke video over Durven

Geheime tip #3: Doen

Op welk gebied wil jij creatiever zijn? Wil je schrijven, tekenen, breien? Niet langer twijfelen, maar doen!

hoe teken je een kikker

Begin klein. Een kleine tekening of een breiwerk met simpele steken is voldoende. Zorg dat je brein gewend raakt aan de activiteit. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Oefening baart kunst, is een bekend gezegde, dat waar is. Dus niet meer aarzelen en doe waar je zin in hebt!

Hoe kan je deze tip toepassen?

Wat wil je graag leren? Bepaal dat eerst voor jezelf.
Ga op zoek naar een eerste stap om mee te beginnen.
Als je wilt tekenen, kijk dan eens op mijn blog naar tekenuitleg en voorbeelden. Maak het jezelf niet te moeilijk en verwacht niet dat je meteen alles kan. Dat zou heel fijn zijn, maar zo werkt het helaas niet. Maar, vergeet niet: veel kleine stappen maken ook een grote stap!

Bekijk eens mijn uitleg op youtube, bijvoorbeeld over het tekenen met diepte.

Het vierde geheim volgt snel, maar je kan wel al het werkboek bij deze drie tips downloaden.

Inschrijven voor het werkboek 'Zeven geheimen voor meer creativiteit'

Ja, ik schrijf me in voor 'de werkboeken bij de zeven geheimen voor meer creativiteit' en de tips die nog gaan volgen.

Marketing door

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *