Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

code rood

Code rood

Het is weer eens zo ver: het is hier code rood. Nee, geen storm of sneeuw. Geen hagelbui of wateroverlast. Alhoewel? Van binnen voelt het wel zo. En dan ook nog alles tegelijk.

Code rood

Afgelopen weekend had zoon het zwaar, schreef ik. Toetsen die ineens en kort van te voren werden aangekondigd in de online schoolagenda zorgden ervoor dat hij in paniek raakte, net zoals de planning van drie toetsen op één dag. Ik legde daarover contact met school, die aangaven dat het ‘slechts’ SO’s waren. Voor zoon werkt dat niet zo. Een toets is een toets en met al het huiswerk dat gewoon doorgaat, liep zijn toch al volle emmer over.

Aanpassing planning

Ik paste onze planning aan, zowel die van mij als die van hem. We werkten samen, thuis, aan de toetsen. Rustig. Op basis van samenvattingen die ik voor hem maakte. Ondertussen werkte ik er hard aan om de vijf boeken van de kleurrijke schrijvers naar de drukker te krijgen, waaronder ook mijn nieuwe prentenboek: Dierenoptocht in Londen. Op de een of andere manier gaf me dat, ondanks de druk, ook wat extra energie.

code rood

Operatie

Al enige tijd ( sinds november 2020) heb ik vervelende klachten, waarvoor ik op de operatiewachtlijst sta. Maandag had ik een afspraak in het ziekenhuis om die operatie voor te bereiden. Daar bleek dat de wachtlijst 20 weken is. TWINTIG WEKEN!

Ik heb contact gelegd met de specialist om te vragen of dat naar voren geschoven kon worden, mede in verband met de complexe thuissituatie en de bijwerkingen van de medicijnen die ik tot de operatie moet slikken. Deze medicijnen kunnen namelijk de depressie verergeren, migraine veroorzaken en zorgen dat je lijf meer vocht vasthoudt. Allemaal bijwerkingen ik niet op zit te wachten. Want het is al code rood …

Vrij

Ik neem een weekend vrij. Veel tekenen en buiten zitten, als het niet te koud is. Zorgen dat ik van de migraine afkom en zoon helpen met zijn achterstanden. Kleuren en schilderen, daar heb ik zin in. De nieuwe maand van het creatieve jaar voorbereiden.

Vriendelijkheid

Ik heb behoefte aan begrip en vriendelijkheid, en na de verkiezingsuitslagen denk ik dat ik niet de enige ben. Daarom deel ik deze poster. Print hem uit, kleur hem en deel hem zo veel mogelijk. Omdat we het nodig hebben.

De extra verrassing voor de nieuwsbrieflezers staat hier. Het wachtwoord staat in de laatste e-mail met creatieve tips.

code rood

Link naar de afbeelding

6 gedachten over “Code rood”

  1. Tot mijn spijt heb ik niet de juiste woorden. Het enige wat ik je geven kan is een virtuele knuffel. Misschien kan ik ook nog tegen je zeggen wat ik denk. Wat een geweldige vrouw en moeder ben je. Dikke knuffel.😘😘😘

  2. Lieve Esther, wat fijn dat jij zo’n geweldige moeder voor jouw kinderen bent en ook nog even 5 boeken van de Kleurrijke schrijvers naar de drukker gestuurd. Sterkte, beterschap en heel veel liefs wens ik je.

  3. Pingback: Thaise massage: mijn #1 ontspanningstip - Creatieve tijd voor jezelf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *