Creatieve tijd voor jezelf

vragen over creativiteit


(online) tekencursus
(online) kunstworkshops
VIP traject

de betekenis van de kleur bruin

De betekenis van de kleur bruin

Je kan de kleur bruin maken door de drie primaire kleuren (geel, rood en blauw) te mengen, maar wat is de betekenis van de kleur bruin? Wij gaan zo even naar het bos. De natuur in is heel belangrijk voor mij. Het geeft me rust en inspiratie. In de natuur kom je de kleur bruin veel tegen. In de boomstammen, de blaadjes, paddenstoelen … En wat dacht je van chocolade, koffie, kastanje of mokka. Mmmmm!

De betekenis van de kleur bruin

De kleur bruin straalt rust en zelfvertrouwen uit. Het is een mannelijke kleur. Het is de kleur van aarde en hout. De kleur wordt gezien als solide, alledaags, stabiel, natuurlijk, wat oubollig, betrouwbaar en behoudend.

Bruin is een tertiaire kleur, samengesteld uit de drie primaire kleuren. Je kan allerlei tinten bruin maken door meer of minder van een primaire kleur toe te voegen: geel maakt het bruin lichter, blauw donkerder. Varieer daar een beetje mee om het te onderzoeken. Overigens werkt dit het makkelijkste met verf. Kleurpotloden is lastiger.
Elke tint bruin heeft een andere toon. Afhankelijk hiervan geeft het een gevoel van warmte, gezelligheid, aardsheid, veiligheid en betrouwbaarheid.

Heel eerlijk gezegd zag ik een beetje op tegen de tekening van de dag in bruintinten, maar het eindresultaat valt me alles mee. Het is een warm geheel geworden. 

Tekening van de dag

Heb jij behoefte aan meer ontspanning en rust? 
Houd je ervan om creatief bezig te zijn en iets te maken?
Heb je potloden, pennen of stiften in huis en iets om op te tekenen (papier, een oude krant, een tijdschrift?)

Doe dan mee met de tekening van de dag. Een leuke creatieve opdracht die je in tien minuten op papier kan hebben. Je zal merken dat het ontspant en je blik verruimt. Veel plezier! O, en je kan deelnemen aan de besloten groep op facebook om vragen te stellen en jouw tekening te delen.

PS: voor NOG meer inspiratie en ondersteuning bij het tekenen kan je deelnemen aan ‘het creatief jaar’. Elke maand een online tekenworkshop, vele tutorials, uitleg, ondersteuning en extra feedback. 

de betekenis van de kleur bruin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *